Τη θετική γνωμοδότηση για την εκτέλεση του δρομολογίου «Πάτρα – Σάμη Κεφαλονιάς – Πισαετός Ιθάκης» από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διονύσιος Σολωμός» έδωσε σήμερα το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ).

Τα μέλη του ΣΑΣ ψήφισαν υπέρ της εκτέλεσης της γραμμής από το συγκεκριμένο πλοίο με 24 υπέρ και 3 κατά. Επίσης στη γνωμοδότηση του ΣΑΣ τίθεται ως παρατήρηση και επιθυμία η εκτέλεση της γραμμής να συνεχιστεί όλο το χρόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρμόδιος υπουργός αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» για την έναρξη εκτέλεσης της γραμμής και πιθανότατα τα δρομολόγια αναμένεται να ξεκινήσουν από την Τρίτη. Η γραμμή θα καλύπτεται τρεις φορές την ημέρα με μικρή μείωση των δρομολόγιων από το Σεπτέμβριο.

Το πλοίο «Διονύσιος Σολωμός» ανήκει στην κοινοπραξία Ionian Group Ferries που αποτελείται από τα πλοία «Σολωμός», «Κάλβος», «Κοραής», «Levante Ferries» και «Ionian Star». Τα πλοία ανήκουν σε πολυμετοχικό σχήμα στην οποία συμμετέχει και ο Ζακυνθινός επιχειρηματίας Γιώργος Θεοδόσης.

Επιστολή αντίρρησης προς την επανέναρξη της συγκεκριμένη γραμμής είχε εκφράσει η εταιρεία Ionion Π. Lines. Η συγκεκριμένη εταιρεία πραγματοποιεί δρομολόγια συνδέοντας το λιμάνι του Αστακού με την Ιθάκη και την Κεφαλονιά, την Κεφαλονιά και την Ιθάκη με τη Λευκάδα αλλά και την Κεφαλονιά με τη Ζάκυνθο.

 

 

 

 

πηγή: ΑΜΠΕ

 

 

 

 

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.