Ξεκινά τη λειτουργία του την Κυριακή το “Πάρκο των Χριστουγέννων” – Ένα μαγικό, παραμυθένιο σκηνικό στο κέντρο του Αιγίου

Η στιγμή που μικροί και μεγάλοι περίμεναν, έφτασε. Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ., το Αίγιο φοράει τα Χριστουγεννιάτικά του και το «Πάρκο των Χριστουγέννων», το μοναδικό θεματικό πάρκο στη Δυτική Ελλάδα, ανοίγει τις πύλες του για τέταρτη χρονιά για να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους, ντόπιους και επισκέπτες. Κεντρικό θέμα είναι το τρυφερό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Η Βασίλισσα του Χιονιού», γεμάτο συμβολισμούς και μηνύματα για τη δύναμη της αγάπης.

Την Κυριακή λοιπόν, ημέρα έναρξης λειτουργίας του Πάρκου, η Θεατρική Έκφραση Αιγίου (Θ.Ε.Α.) θα παρουσιάσει τη θεατρική διασκευή του παραμυθιού της «Βασίλισσας του Χιονιού», με επιμέλεια κίνησης της Εύας Παπαγιαννακοπούλου. Παράλληλα, η Δημοτική Παιδική-Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας θα παρουσιάσει μουσική και τραγούδια από την ταινία «Frozen» αλλά και γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Παίζουν οι μουσικοί: Χριστιάνα Ζάρου (βιολί), Nikolaj Komissarov (βιολοντσέλο), Βασιλική Νάσση (πιάνο). Οι επισκέπτες, επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν γευστικά κεράσματα από το Λιχουδόσπιτο του Πάρκου και τα Αρτοποιεία «Μπομποτσιάρης».

Το πάρκο θα λειτουργεί καθημερινά πρωί και απόγευμα μέχρι τις 6 Ιανουαρίου και με ελεύθερη είσοδο, φιλοξενώντας σειρά εκδηλώσεων για όλη την οικογένεια. Μεταξύ άλλων, στο Πάρκο των Χριστουγέννων οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν:

*  Το Παγωμένο Βασίλειο της Βασίλισσας του Χιονιού να δεσπόζει επιβλητικά στο κέντρο μιας πανέμορφης λίμνης, εκεί όπου αρχίζει να εκτυλίσσεται το παραμύθι.
*  Το Ταχυδρομείο του Αη Βασίλη, με τον Αη Βασίλη να υποδέχεται τα παιδιά για ευχές και γράμματα.

* Το Εργαστήρι των Ξωτικών με καθημερινά, εικαστικά εργαστήρια χριστουγεννιάτικων κατασκευών πλησίον του Πάρκου, στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

* Το Λιχουδόσπιτο, με ευωδιαστά κεράσματα, λιχουδιές & εργαστήρια ζαχαροπλαστικής για τα παιδιά.

* Το Νεραϊδόσπιτο για μαγικές μεταμορφώσεις, face painting και μπαλονοκατασκευές. Η νεράιδα των Χριστουγέννων μεταμορφώνει με το ραβδάκι της τα παιδάκια σε ξωτικά και καλικαντζαράκια και φωτογραφίζεται μαζί τους.

* Το Στέκι του Αη-Βασίλη για ζεστά ροφήματα σοκολάτας στο παγωμένο σκηνικό του πάρκου αλλά και για junior παρτίδες σκάκι.

* Το Σπίτι της Αγάπης για προσφορές πολιτών και… άλλες εκπλήξεις!

Παράλληλα, στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων δίπλα στο πάρκο, ξεκαρδιστικά παιχνίδια θα προσφέρουν ατέλειωτες στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς. Επιπλέον, στο κέντρο της αγοράς της πόλης, στην Πλατεία Αγίας Λαύρας, το Εργαστήρι των Παιχνιδιών με το Ξωτικό του Αη-Βασίλη θα προετοιμάζει τα δώρα της νέας χρονιάς

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.dikepaigialeias.gr, καθώς και στα προφίλ της ΔΗΚΕΠΑ σε Facebook, Twitter και Google+.

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) που διοργανώνει τις εκδηλώσεις του “Πάρκου των Χριστουγέννων”, περιμένει με χαρά όλους τους ντόπιους και επισκέπτες να ζεστάνουν τις καρδιές τους φέτος τα Χριστούγεννα, περνώντας ξένοιαστες στιγμές με τη “Βασίλισσα του Χιονιού” και τη μεγάλη παρέα της.

Share on Facebook4Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.