Την πρόταση ένταξης και χρηματοδότησης του έργου της επέκτασης ΧΥΤΑ Μεσολογγίου (Β’ φάση), προϋπολογισμού 1.063.881 ευρώ στο Εθνικό Σκέλος του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Π.Δ.Ε., αποφάσισε χθες κατά την διάρκεια της συνεδρίασής του το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.

Κατά την συζήτηση του θέματος στο οποίο εισηγητής ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γ. Αγγελόπουλος, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, σημείωσε κατά την τοποθέτησή του ότι το έργο αφορά την κατασκευή δύο νέων κυττάρων (Κ3 και Κ4) συνολικής έκτασης 13 στρεμμάτων,  καθώς και στην επέκταση δεξαμενής αναρρύθμισης – συλλογής στραγγισμάτων.

Μεταξύ των επιμέρους έργων, περιλαμβάνονται επίσης στεγανώσεις, περιφερειακές δενδροφυτεύσεις, γεωτρήσεις περιβαλλοντικού ελέγχου καθώς και αποκατάσταση της υπάρχουσας εγκατάστασης.

Ο Νίκος Καραπάνος ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο έργο, αποτελεί σημείο αναφοράς στο υπό σύνταξη Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων από το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.