Μια σειρά από φωτογραφίες στις οποίες αποτυπώνεται η πρότερη και η σημερινή πλέον κατάσταση των κολωνών που στηρίζουν τις κτηριακές εγκαταστάσεις του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου της Ναυπάκτου, απέστειλε αναγνώστης μας στο LepantoMag.gr, συνοδευόμενες από το σχόλιο «το πριν και το μετά του 2ου Γυμνασίου Λυκείου. Πόσο δίκιο είχαν οι γονείς«.

Σημειώνεται πως την τρέχουσα περίοδο εκτελούνται εργασίες αποκατάστασης και τροποποίησης του σχολείου που ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2015 και αφορούν συγκεκριμένα στην αποκατάσταση κατά κύριο λόγο των δομικών στοιχείων (τοιχοποιίες, κουφώματα, επιχρίσματα, δάπεδα, επικαλύψεις, κλπ) που θίγονται από τις εργασίες ενίσχυσης του φέροντα οργανισμού του κτιρίου.

Παράλληλα πραγματοποιούνται περιορισμένης έκτασης τροποποιήσεις εσωτερικά των χώρων καθώς και των όψεων του κτιρίου, προκειμένου για την ενσωμάτωση των στοιχείων της στατικής επέμβασης τόσο λειτουργικά όσο και μορφολογικά στο υπάρχον κτίριο. Επίσης καθαιρούνται εξ’ ολοκλήρου οι χώροι υγιεινής του ισογείου, οι οποίοι κατασκευάστηκαν εκ των υστέρων, ώστε να ενσωματωθούν στον κύριο όγκο των αρχικών κτιρίων. Οι εκσκαφές που πραγματοποιούνται κρίθηκαν απαραίτητες για την κατασκευή των θεμελιώσεων των νέων φερόντων στοιχείων, όπως επίσης και οι αποξηλώσεις και καθαιρέσεις σε εξωτερικές και εσωτερικές τοιχοποιίες, οικοδομικά στοιχεία, ψευδοροφές, στέγες, επιχρίσματα, κλπ.

Αξίζει να τονιστεί πως οι ανάδοχοι του έργου με δήλωσή τους τον Ιούνιο του 2015 στο LepantoMag.gr, είχαν σχολιάσει μεταξύ άλλων πως «εγγυόμαστε ότι θα τηρηθούν όλες οι προδιαγραφές που θέτει ο ΟΣΚ. Στόχος μας είναι η αποκατάσταση ενός στατικά άρτιου και αρχιτεκτονικά άριστου Σχολείου, εντός του χρονοδιαγράμματος που ορίζεται, ώστε τον Σεπτέμβρη του 2016 το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο να επαναλειτουργήσει».

 

 

Share on Facebook14Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.