Το ερώτημα “Τί παραλίες θέλουμε;” επανέρχεται στο τραπέζι της δημόσιας συζήτησης με αφορμή την πρόσκληση που απηύθυνε προς τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε Γρίμποβο και Ψανή, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου Αντώνης Φράγκος προκειμένου να διαβουλευτούν για το θέμα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα ισχύσουν κατά τη θερινή περίοδο.

Παρόντα στη συζήτηση τα μέλη του Λιμενικού Ταμείου Μαρία Ζιαμπάρα, Γιώργος Γούλας, Σοφία Σπυροπούλου και Βασίλης Σμπούκης. Επίσης παρόντες ο αντιδήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Σύψας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Καφεπολών και Εστιατόρων και δημοτικός σύμβουλος Ναυπακτίας Ντίνος Τσουκαλάς, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπάκτου Νίκος Πλούμης και οι σύμβουλοι Γιώργος Τούμπανος, Θόδωρος Σιαμαντάς και Κώστας Κακούρας, επιχειρηματίες, ξενοδόχοι, αλλά και πολίτες.

Σύλλογος Καφεπολών και Εστιατόρων: Άλλη πρόταση για  Γρίμποβο άλλη για Ψανή

Σύμφωνα με την πρόταση που κατατέθηκε από την πλευρά του Συλλόγου Καφεπολών και Εστιατόρων, την οποία γνωστοποίησε ο κ.Τσουκαλάς, ζητείται η πεζοδρόμηση των παραλιών το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου (από 1η Ιουλίου έως 30 Αυγούστου ή 1η Σεπτεμβρίου). Ωστόσο, οι μεν επιχειρηματίες του Γριμπόβου ζητούν για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να είναι πεζόδρομος η παραλιακή οδός του ανατολικού μετώπου της πόλης καθ” όλη τη διάρκεια του 24ωρου, οι δε της Ψανής ζητούν να ανοίγει η παραλιακή οδός του δυτικού μετώπου για τους πολίτες και να κλείνει για τα αυτοκίνητα μόνο 12 ώρες, και συγκεκριμένα από τις 7 το απόγευμα έως τις 7 το πρωί της επόμενης ημέρας σε καθημερινή βάση. Όπως μάλιστα ειπώθηκε η εν λόγω πρόταση εκφράζει την επαγγελματική ομάδα των καφεπολών και εστιατόρων σε ποσοστό άνω του 80%. Επιπροσθέτως, επισημάνθηκαν ζητήματα που αφορούν στη σήμανση, αλλά και στους χώρους στάθμευσης.

Οι διαφωνίες…

Τη διαφωνία τους όμως προς τη συγκεκριμένη πρόταση εξέφρασαν ξενοδόχοι και επαγγελματίες που επίσης δραστηριοποιούνται στο παραλιακό μέτωπο και κυρίως στην Ψανή, θέτοντας ζητήματα όπως το πως στις 7 το απόγευμα θα απομακρύνονται τα οχήματα που θα έχουν παρκάρει κατά μήκος της Ψανής προκειμένου να ισχύσει το καθεστώς που προτείνεται από το Σύλλογο.

Από την πλευρά του ο κ.Φράγκος χαρακτήρισε ως μείζον το ζήτημα της αστυνόμευσης στην περίπτωση που γίνει δεκτή η πρόταση του Συλλόγου να πεζοδρομείται η παραλία της Ψανής από τις 7 το απόγευμα έως τις 7 το πρωί της επόμενης μέρας, σημειώνοντας πως το Λιμεναρχείο δε διαθέτει πλέον ικανό αριθμό προσωπικού ώστε να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Έθιξε επίσης το θέμα της σήμανσης, αλλά και το κατά πόσον είναι εφικτή η εφαρμογή δύο διαφορετικών προτάσεων στο παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Πρέπει να ερωτηθούν και οι πολίτες

Δεν ήταν και λίγοι οι παριστάμενοι που τόνισαν πως εκτός των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στις παραλίες θα πρέπει να ερωτηθούν και οι πολίτες της Ναυπάκτου για το τί παραλίες θέλουν, επισημαίνοντας πως η παραλία ανήκει σε όλους και όχι μόνο σε όσους δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά σε αυτές.

“Τα χρονικά περιθώρια είναι στενά”

Τα χρονικά περιθώρια για την έκδοση απόφασης είναι πλέον στενά, κάτι που επιβεβαίωσε και ο αντιδήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Σύψας, ο οποίος ενημέρωσε ότι προσεχώς το θέμα θα έρθει στο συλλογικό όργανο του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου και να ληφθεί η απόφαση για το καθεστώς που θα επικρατήσει τη φετινή θερινή περίοδο στο παραλιακό μέτωπο της Ναυπάκτου.

Limeniko 1.jpg Limeniko 2.jpg Limeniko 3.jpg Limeniko 4.jpg Limeniko 5.jpg

Share on Facebook47Tweet about this on Twitter5Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.