Την Πέμπτη 28 Μαΐου έγιναν ψεκασμοί για τα κουνούπια στο Γαλατά, από το συνεργείο που έχει αναλάβει το συγκεκριμένο έργο. Σύμφωνα με την ενημέρωση του συνεργείου: «Όλα πήγαν καλά, ο αέρας δεν μας επέτρεψε μετά τις 12 να συνεχίσουμε. Έγινε καταπολέμηση νυμφών στα στάσιμα ύδατα της περιοχής, ενώ για πρώτη φορά επιχειρείται να γίνει και μια καταγραφή – χαρτογράφηση της περιοχής όπου υπάρχουν σημαντικά προβλήματα (βαλτώδη νερά, έλη κλπ) ώστε να αποτελέσει μια βάση δεδομένων για τις επόμενες επεμβάσεις, φέτος αλλά και του χρόνου.«

Επίσης την Κυριακή 3 Μαΐου,  έγινε επίσκεψη του συνεργείου απεντόμωσεις στο Γαλατά Ναυπακτίας, με σκοπό τη δειγματοληψία για την ανίχνευση προνυμφών κουνουπιών.

Ο σωστός και με επιστημονικό τρόπο έλεγχος είναι αυτός που πραγματικά καθορίζει τον τρόπο και χρόνο εφαρμογής των ψεκασμών έναντι της δράσης των κουνουπιών.

Παρακάτω παρατείθεται η διαδρομή η οποία ακολουθήθηκε για τον σκοπό αυτό.

01.jpg

Αναδείχθηκαν τα σημεία τα οποία διαθέτουν στάσιμα νερά, αυτά τα οποία δεν έχουν καθόλου αλλά και πιθανοί μολυσματικοί θύλακες.

Ένας από αυτούς δυστυχώς αποκαλύφθηκε και ήταν μέσα στην κοίτη του Ευήνου. Δυστυχώς δεν ήταν ο μόνος. Τα νερά στα κανάλια της περιοχής ήταν τα περισσότερα εν κινήσει που σημαίνει ότι ψεκασμοί για προνύμφες θα γίνουν μόνο στις άκρες αυτών που μπορεί να ελαττώνεται η ταχύτητα τους και να αποτελούν βάση ανάπτυξης νυμφών. Εκδύσεις ανιχνεύθηκαν πάμπολες στην κοίτη του Ευήνου.

Αναγκαίος όμως κρίνεται και σε πάρα πολλές περιπτώσεις ο καθαρισμός της κοίτης των καναλιών, πράγμα που από μόνο του θα αποτελούσε σημαντικό σύμμαχο στην καταπολέμηση των κουνουπιών. Το τοπικό ΤΟΕΒ θα έπρεπε να δώσει λόγο για αυτό.

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg 10.jpg 11.jpg

πηγή: Απεντομώσεις Μυοκτονίες Απολύμανση Απεντόμωση

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.