Papagiannis 9Για το έργο του γνωστού γλύπτη, εικαστικού, Ομότιμου Καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και Επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Θόδωρου Παπαγιάννη, μίλησε στον Πύργο Μπότσαρη ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Ιστορικός Τέχνης Μάνος Στεφανίδης, με αφορμή την έκθεση του δημιουργού που λαμβάνει χώρα αυτή την περίοδο στο Φετιχέ Τζαμί.

Στο πλαίσιο της ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσας συζήτησης που αναπτύχθηκε, ο κ.Στεφανίδης αναφέρθηκε στη σχέση του ατόμου με την τέχνη σχολιάζοντας πως «η σχέση μας με τη δημιουργία είναι γεγονός καθαρτήριο και συγχρόνως μας δίνει προοπτικές«, ενώ δήλωσε πως «όταν βλέπουμε ένα έργο σύγχρονης τέχνης βλέπουμε τον ευατό μας. Είναι πάντα ένα αίνιγμα». Δεν παρέλειψε επίσης να δηλώσει με έμφαση πως «ένας τόπος που ξεχνάει το παρελθόν του είναι καταδικασμένος να το ζήσει στο μέλλον ως εφιάλτη«.

Από την πλευρά του ο ίδιος ο καλλιτέχνης αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, μεταξύ των οποίων ήταν και ο γνωστός φιλόλογος και συγγραφέας Λαοκράτης Βάσσης, αλλά και τη δημοτική αρχή για τη συνεργασία, μίλησε για τις ευεργετικές ιδιότητες της τέχνης σημειώνοντας παράλληλα το ευτυχές γεγονός ότι από την πόλη της Ναυπάκτου είναι αρκετοί μαθητές του.

Papagiannis 1.JPG Papagiannis 2.JPG Papagiannis 3.JPG Papagiannis 5.JPG Papagiannis 6.JPG Papagiannis 8.JPG Papagiannis 10.JPG Papagiannis 11.JPG

 
Απόσπασμα από την τοποθέτηση του Μάνου Στεφανίδη:

Ο Θόδωρος Παπαγιάννης μιλά στην τηλεοπτική εκπομπή «Σημείο Art»:


Η έκθεση θα φιλοξενείται στο Φετιχέ Τζαμί Ναυπάκτου έως τις 20 Νοεμβρίου.

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-13:00, Παρασκευή – Κυριακή 18:00 – 20:00.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.