Με φόντο τα λουσμένα από το φως της πανσελήνου νερά του Κορινθιακού Κόλπου, οι «Ευμενίδες» του Αισχύλου, που παρουσιάστηκαν από το Θεατρικό Εργαστήρι της Ειρήνης Ευαγγελάτου, χάρισαν μία αξέχαστη αυγουστιάτικη βραδιά στο κοινό που επέλεξε να ανηφορίσει στον ιστορικό χώρο του κάστρου της Ναυπάκτου.

Η όλη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, η σκηνοθεσία ήταν της Ειρήνης Ευαγγελάτου, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Σοφίας Σιδηροπούλου και η μελοποίηση των χορικών της Πόλυς Τριανταφύλλου.

Σημειώνεται πως οι «Ευμενίδες» τουΑισχύλου αποτελούν το τρίτο έργο της Ορέστειας, της μοναδικής σωζόμενης αρχαίας τριλογίας. Σε αυτό, ο Αισχύλος καταφέρνει να μετατρέψει την φυσιογνωμία των Ερινύων που ήταν θεότητες τρομερές και εκδικητικές και να τις κάνει πιο προσιτές στις εγκλήσεις του λαού μιας και μας δίνει την δυνατότητα μέσω έγκλησης να απευθυνθούμε σε αυτές και να τις παρακαλέσουμε για επιείκεια. Πρόκειται για έναν «αγώνα λόγων» φιλοσοφικού, νομικού και κοινωνικού περιεχομένου με πολυσύνθετη δραματουργία. Η δε λύση του με την συμφιλίωση και το ιδιότυπο Αισχύλιο ευτυχές τέλος υπέδειξε την ανάγκη συναινετικών διαδικασιών για την λειτουργία της ζωής.

kastro 3kastro 4kastro 5

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.