«Τα έντονα καιρικά φαινόμενα δεν προκάλεσαν βλάβη μόνο στις περιουσίες των συμπολιτών μας, αλλά και μεγάλες βλάβες στα δίκτυα της ΔΕΥΑΝ. Το μείζον ήταν οι γεωτρήσεις του Ευήνου. Εκεί υποστήκαμε ως ΔΕΥΑΝ πολύ μεγάλες καταστροφές. Ήδη η μία γεώτρηση καταστράφηκε ολοσχερώς και αυτή τη στιγμή δουλεύουμε με την εφεδρική» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Θωμάς Κοτρωνιάς κατά την ενημέρωση που πραγματοποίησε προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης στο πλαίσιο της Έκτακτης Συνεδρίασης που έλαβε χώρα την Τετάρτη το απόγευμα.

Όπως σχολίασε μετά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που έγιναν από τα συνεργεία «θεωρούμε ότι κερδίσαμε τη μάχη για τη διάσωση της δεύτερης γεώτρησης και από εδώ και πέρα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, η Ενότητα του Αντιρρίου μέχρι Ρίζα-Μακύνεια θα έχουν και πάλι πολύ καθαρό νερό. Περιμένουμε και τις τελευταίες αναλύσεις από το Πανεπιστήμιο Πατρών αύριο και πολύ σύντομα θα σας ενημερώσουμε για την εξέλιξη αυτού του ζητήματος».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις καταστροφές που υπέστησαν τα δίκτυα των Τοπικών Κοινοτήτων της ορεινής Ναυπακτίας. Όπως είπε χαρακτηριστικά «είχαμε πολύ μεγάλες καταστροφές στην Κλεπά, όπου κατεστράφη ολοσχερώς το δίκτυο. Εκεί έγιναν πολλές και δύσκολες προσπάθειες και από τους ανθρώπους που είναι στην Ενότητα Πλατάνου. Σήμερα σε ποσοστό 90% αποκαταστάθηκε το δίκτυο, υπαίθριο δίκτυο, όχι το κανονικό. Έχουμε υποστεί βλάβες σοβαρές και στην Ενότητα Αποδοτίας, κυρίως στο Κοκκινοχώρι και το Χρυσό».

Ο κ.Κοτρωνιάς αναφέρθηκε όμως και στα αίτια, τα οποία όπως είπε «θα τα δούμε και στο άμεσο μέλλον». Στα κυριότερα ωστόσο εντόπισε την υπερχείλιση του φράγματος που είχε ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση του ποταμού, αλλά και τις αμμοληψίες.

«Ο Δήμος στο μέτρο που του αναλογεί θα σηκώσει το ανάλογο φορτίο»

Όσον αφορά στο οικονομικό μέρος του θέματος, δήλωσε πως θα ζητηθεί ενίσχυση από ΕΥΔΑΠ και Δήμο. «Ο Δήμος στο μέτρο που του αναλογεί θα σηκώσει το ανάλογο φορτίο, όπως με διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος και θα προχωρήσουμε σε προγραμματική σύμβαση της τάξεως περίπου των 35.000 ευρώ», είπε για να προσθέσει πως υπάρχουν θετικά μηνύματα και από την ΕΥΔΑΠ, χωρίς όμως να επεκταθεί σε περισσότερες πληφορίες. Έχω θετικά μηνύματα και από την ΕΥΔΑΠ.

Στη συζήτηση που αναπτύχθηκε στη συνέχεια, εκείνο που τονίστηκε από το μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΝ και πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Αντώνη Φράγκο είναι πως θα πρέπει να εξεταστούν οι ευθύνες της ΕΥΔΑΠ, αλλά και το ζήτημα των αμμοληψιών. Παράλληλα, ως βασική θεωρεί από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ,  τη διαχείριση του φράγματος. Ένα θέμα που για τον ίδιο σημαίνει πρόβλεψη.

IMGP2763.JPG IMGP2762.JPG IMGP2761.JPG IMGP2760.JPG IMGP2758.JPG

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter1Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.