Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η διαδικασία απομάκρυνσης των παιδικών χαρών της Ναυπάκτου. Οι εργασίες αποξήλωσης ξεκίνησαν νωρίτερα από την παραλία της Ψανής και θα προχωρήσουν προς την παραλία του Γριμπόβου.

Θυμίζουμε πως στη συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, που είχε λάβε χώρα στις αρχές Απριλίου και είχε τεθεί το ζήτημα, ο πρόεδρος Αντώνης Φράγκος είχε ενημερώσει ότι θα πρέπει να προχωρήσει η άμεση αποξήλωση των παιδικών χαρών, στο πλαίσιο της απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών περί προϋποθέσεων και τεχνικών προδιαγραφών για την κατασκευή και τη λειτουργία τους. Όπως είχε πει μάλιστα ο ίδιος, τόσο η Κτηματική Υπηρεσία όσο και το Λιμεναρχείο επιμένουν προς αυτή την κατεύθυνση, διότι οι παιδικές χαρές δεν πληρούν το νόμο, είναι παράνομες και δεν είναι πιστοποιημένες. Εκείνο που ωστόσο προτάθηκε, και τελικώς έγινε αποδεκτό από τα μέλη του Λιμενικού Ταμείου, είναι η εξαίρεση των δύο μεγάλων παιδικών χαρών που βρίσκονται στις παραλίες του Γριμπόβου (περιοχή ΚΕΠ), της Ψανής, αλλά και του Αντιρρίου.

Τα κομμάτια-τεμάχια των παιδικών χαρών που θα αποξηλωθούν θα καταγραφούν και θα αποθηκευθούν, ενώ θα προχωρήσει και η αποκατάσταση των σημείων από τα οποία θα αφαιρεθούν.

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

4 Σχολια

 1. Θεώνη

  Προσπαθώ να καταλάβω τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά της απόφασης… δηλαδή οι δύο παιδικές χαρές που θα παραμείνουν πληρούν τις προϋποθέσεις;! Δεν νομίζω! Τα παιδιά κινδυνεύουν και εκεί, εκτός αν υπάρξει κάποια έστω και στοιχειώδης συμμόρφωσή τους.

  Απάντηση
 2. ΤΤ

  Δεν είναι μόνο ότι δεν τηρούνταν οι τεχνικές προδιαγραφές των παιδικών χαρών. Είναι και η απερίγραπτη λογική του ….κάθε καφετέρια και τσουλήθρα, κάθε πιτσαρία και τραμπάλα. Τρίτος κόσμος! Μια από της καλύτερες παραλίες στη δυτική Ελλάδα είχε καταντήσει ένα αίσχος επειδή κάποιος δεν είχε να ξεχρεώσει το Δήμο και επειδή κάποιοι καταστηματάρχες κυνήγαγαν πελατεία διευκολύνοντας» μαμάδες, Έλεος! Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον Α.Φράγκο που τόλμησε αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά πως είναι ο μόνος που προσπαθεί.

  Απάντηση
 3. A.T.

  Το μπράβο ο κ. Φράγκος θα το αξίζει όταν θα φροντίσει να συμμορφωθούν οι παιδικές χαρές που θα παραμείνουν γιατί το να διαλύουμε κάτι είναι εύκολο, το να τηρεί τις προϋποθέσεις αυτό που θα μείνει είναι το δύσκολο!!!!Και δεν νομίζω να βρεθεί κάποιος να πει ότι αυτές που παραμένουν δεν είναι επικίνδυνες για τα παιδιά. Και μόνο το γεγονός ότι κάτω υπάρχει χαλίκι….. Απλά αυτές έχουμε, αυτές προσκυνάμε!!!!

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.