Στη Λέσβο βρίσκονται εθελοντές και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου Ναυπακτίας «Όλοι Μαζί» προκειμένου να παραδώσουν τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν το προηγούμενο διάστημα, όπως τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής, ρούχα, παπούτσια, πλεκτά παιδικά σκουφάκια, παιχνίδια, στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Ηλιαχτίδα».

Οι άνθρωποι του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου θα παραμείνουν στο νησί έως και τη Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου για να προσφέρουν εθελοντική εργασία, όπου αυτή χρειάζεται, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης τόσο σε θέματα που αφορούν τους πρόσφυγες, αλλά και «οποιονδήποτε συνάνθρωπο», όπως επισημαίνουν οι ίδιοι, «αντιμετωπίζει προβλήματα αξιοπρεπούς διαβίωσης, εξαιτίας της συνεχιζόμενης ανθρωπιστικής κρίσης, λογω των μνημονιακων πολιτικών που εφαρμόζονται στην Χωρα μας«.

Το LepantoMag.gr επικοινώνησε με την πρόεδρο του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου Ιωάννα Σταυροπούλου, η οποία σημείωσε πως τα μέλη της αποστολής θα βοηθήσουν σε διανομή φαγητού σήμερα στην κεντρική πλατεία της Μυτιλήνης και την Κυριακή θα μεταβούν στη Σκάλα Συκαμινιάς στον καταυλισμό των προσφύγων.

Συγκεκριμένα, την ομάδα αποτελούν τα μέλη του Διοικητικού  Συμβουλίου Ιωάννα Σταυροπούλου και Σταυρούλα Καραγεώργου και οι εθελοντές Βασιλική Λαουρδέκη, Δήμητρα Κοτίνη και Γιάννης Κιτσόπουλος, οι οποίοι εκφράζουν τις ευχαριστίες τους σε όλους όσοι βοήθησαν και βοηθούν το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο να συνεχίζει τις δραστηριότητές του. Χαρακτηριστικά αναφέρουν πως ευχαριστούν «τους συμπολίτες μας, που με διάφορους τρόπους στηρίζουν την προσπάθεια μας. Την ψυχη της δομής, τους εθελοντές που δραστηριοποιούνται ανελλιπώς, με μεγαλείο ψυχής, κατά την διάρκεια της 18μηνης παρουσίας μας. Για την συγκεκριμένη προσπάθεια ευχαριστούμε τους εθελοντές Άντζυ Κιτσοπούλου και Γιώργο Τριανταφυλλόπουλο για την επίβλεψη της συγκέντρωσης και ορθής συσκευασίας των δεμάτων, τη Γέφυρα Α.Ε και προσωπικά τον κ.Γιάννη Φρέρη για την κάλυψη των εξόδων διαμονής, μεταφοράς κλπ των εθελοντών, την «Αλληλεγγυη για ολους» και την ακτοπλοϊκή εταιρία BLUE STAR FERRIES για την δωρεάν παραχώρηση εισιτηρίων, τη ΓΕΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΉ Α.Ε για την δωρεάν αποστολή όλων των δεματων προς την Μυτιλήνη«.

 

Share on Facebook6Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.