Εντός μίας εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί από τους νομικούς συμβούλους, η εξέταση του ζητήματος των προβλημάτων καταμέτρησης των παροχών ύδρευσης και ελέγχου στις δυτικές περιοχές της Ναυπάκτου που έχει προκαλέσει αναστάτωση σε δεκάδες καταναλωτές.

Κατά τη σχετική συνεδρίαση που έλαβε χώρα στα γραφεία της ΔΕΥΑΝ, με εισήγηση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας και νομικού, Αντώνη Φράγκου αποφασίστηκε ομοφώνως να εξεταστεί νομικά το θέμα προκειμένου να εξευρεθούν οι δυνατότητες που υπάρχουν σε επίπεδο τιμολογιακής πολιτικής, δεδομένου ότι αυτή προκύπτει με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου. Όπως επεσήμανε προκύπτουν διαφορές «έως και 5.000 κυβικών σε λογαρισμούς σε σχέση με τους λογαριασμούς που εξεδόθησαν τέλος Δεκεμβρίου και είναι εκκαθαριστικοί«, ενώ σχολίασε πως «το θέμα ήδη ελέγχεται πειθαρχικά» καθώς υπάρχουν σοβαρές ευθύνες που βαρύνουν υπάλληλο της Εταιρείας.

Όπως δήλωσε ο κ.Φράγκος, στην παρούσα φάση «το ζητούμενο είναι πώς θα τιμολογήσουμε τους συγκεκριμένους λογαριασμούς δεδομένου ότι, όπως προκύπτει, δεν πρόκειται για κατανάλωση του τελευταίου μήνα, αλλά για εσφαλμένες μετρήσεις οι οποίες ελήφθησαν σε βάθος χρόνου. Επειδή δε θέλουμε να ζημιώσουμε τους συμπολίτες μας, θα το εξετάσουμε νομικά, να δούμε δηλαδή τί δυνατότητες τιμολογιακής πολιτικής έχουμε, δεδομένου ότι η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΝ προκύπτει έπειτα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό που εισηγούμαι είναι να το καταθέσουμε στη δικηγόρο του Δήμου, να μας κάνει μία γνωμοδότηση επί αυτού για να δούμε τί δυνατότητες έχουμε να τιμολογήσουμε, αλλά και σε έμπειρο δικηγόρο προκειμένου να μπορέσουμε να το τεκμηριώσουμε«.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ, Θωμάς Κοτρωνιάς τόνισε ότι «κληρονομήσαμε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Θέλουμε ως Εταιρεία να διευκολύνουμε τους δημότες μας και να κινηθούμε στα όρια του νόμου έχοντας μια νομική βάση, για να μην εγκαλεστούμε για απώλεια εσόδων της Εταιρείας«.

Σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου και μέλους του ΔΣ της ΔΕΥΑΝ, Σπύρου Τραχήλη σχετικά με το πότε θα υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα για το θέμα, ο πρόεδρος της Εταιρείας απάντησε ότι «έχουμε ήδη καλύψει πολύ μεγάλο δρόμο«.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, υπάρχουν ακόμη 50 περιπτώσεις υπερβολικής κατανάλωσης, τη στιγμή που έως το τέλος Ιανουαρίου, οπότε και ήρθε προς συζήτηση το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας, από τη συλλογή των έως τότε στοιχείων προέκυπταν 19 ακίνητα που δεν είχαν άδεια ύδρευσης-αποχέτευσης (συνεπώς και υδρόμετρο), αλλά και 188 περιπτώσεις με πολύ μεγάλες αποκλίσεις υδρομέτρων.

IMGP2907.JPG IMGP2906.JPG IMGP2905.JPG

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter1Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.