Με την συμμετοχή όλων σχεδόν των κατοίκων της Μακύνειας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, η εκδήλωση για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, που έλαβε χώρα στο προαύλιο του ιερού ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στα μικρά παιδιά του δημοτικού μας διαμερίσματος και διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Αγάπης της ενορίας και εντασσόταν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Συνδέσμου για της άγιες ημέρες των Χριστουγέννων. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο άναψε και τα παιδιά του εργαστηρίου παραδοσιακής μουσικής της μητρόπολης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου με την καθοδήγηση της Κατερίνας Αναστασοπούλου, έψαλλαν τα κάλαντα και παρουσίασαν παραδοσιακά τραγούδια των ημερών.

Στην ομιλία της η εκπρόσωπος του Συνδέσμου, Ιωάννα Αδάμη αναφέρθηκε στις δράσεις του Συνδέσμου, λέγοντας πως  σκοπός και στόχος του Συνδέσμου είναι , η ανακούφιση των ανθρώπων της περιοχής που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην καθημερινή τους ζωή από την οικονομική κρίση. «Βέβαια δεν σταματάμε εδώ και θέλουμε να βοηθήσουμε ανθρώπους που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Μέχρι σήμερα, το πρόσημο στις δράσεις μας είναι θετικό και για το λόγο αυτό νιώθουμε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι. Προσπαθούμε να γίνουμε ακόμη καλύτεροι και να ανταποκρινόμαστε σε περισσότερες ανάγκες που υπάρχουν. Όλο αυτό το έργο δεν θα μπορούσε να γίνει αν από την πρώτη στιγμή δεν αγκάλιαζαν τον Σύνδεσμο οι δεκάδες επαγγελματίες και οι απλοί πολίτες που μας στηρίζουν καθημερινά και τους οποίους ευχαριστούμε θερμά. Ευελπιστούμε αυτή η συμπαράσταση να συνεχιστεί και στο μέλλον. Οι δράσεις ενός Συνδέσμου δεν πρέπει να περιορίζονται μόνο στην φιλανθρωπία. Για το λόγο αυτό και απόψε δίνουμε βαρύτητα στην νεολαία της περιοχής και ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά που πρέπει να βρίσκονται κοντά στην εκκλησία.

Κλείνοντας δεν θα μπορούσαμε να μην ευχαριστήσουμε τον Δήμο Ναυπακτίας για την παραχώρηση του δέντρου μας και επίσης το εργαστήρι παραδοσιακής μουσικής της  Μητρόπολης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και την δεσποινίδα Κατερίνα  Αναστασοπούλου που μας ομόρφυνε την εκδήλωση με τα παιδιά του εργαστηρίου ενώ και με την άμαξά του ο κ. Παντελής Αναστασόπουλος, έδωσε μια άλλη νότα στην σημερινή εκδήλωσή μας, κάνοντας βόλτα τα μικρά παιδιά», σημείωσε η κ. Αδάμη.

Στη συνέχεια ο Σύνδεσμος πρόσφερε φαγητά και μοίρασε δώρα στα παιδιά που έδωσαν το παρών σε γνωστή ψησταριά της Μακύνειας.

 

*άρθρο: Σωτήρης Καρέλης / φωτο: Σωτήρης Καρέλης και LepantoMag.gr

Share on Facebook73Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.