Στη Ναύπακτο βρέθηκαν ισπανόφωνοι φοιτητές που λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα «Ruta Inti». Με αφορμή τη συμμετοχή τους στο 1ο Διήμερο Φεστιβάλ Νεολαίας που λαμβάνει χώρα από εχθές στο Αλσύλλιο του Γριμπόβου, οι νεαροί τιμήθηκαν το πρωί της Πέμπτης από το Δήμο Ναυπακτίας. Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο πάρκο Θερβάντες, μαζί με τον αντιδήμαρχο Γιάννη Ράπτη, τοποθέτησαν μία χαλύβδινη πλάκα στη βάση του αγάλματος του Μιγκέλ ντε Θερβάντες που κοσμεί τον ιστορικό χώρο του Λιμανιού της πόλης. Αμέσως μετά, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο, όπου και τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος, ο οποίος και απένειμε στον επικεφαλής της αποστολής αναμνηστική πλακέτα του Δήμου.

Όπως εξήγησε στο LepantoMag.gr ο επικεφαλής της ομάδας των φοιτητών που βρέθηκε στην Ναύπακτο, το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ως στόχο να προσφέρει πολιτιστικό και κοινωνικό έργο. Κάθε χρόνο πραγματοποιεί μία περιοδεία σε διάφορες χώρες με σημαντική ιστορία. Μέσα από τα εκπαιδευτικά αυτά ταξίδια, δίνεται η ευκαιρία στους νέους να έρθουν σε επαφή με την κοινωνική, πολιτιστική, ιστορική και ανθρώπινη πραγματικότητα του σημερινού κόσμου. Ενώ, χάρη στην περιπέτεια και η συνύπαρξη με τους ανθρώπους άλλων πολιτισμών λειτουργεί ως πρόδρομος ενός νέου πνεύματος της διεθνούς συνεργασίας και ανάπτυξης.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη συνομιλία που είχαν οι νεαροί ισπανόφωνοι με το LepantoMag.gr, αυτό που θέλησαν να τονίσουν ήταν η χαρά τους που βρέθηκαν στη Ναύπακτο, καθώς είχαν μελετήσει για την περιοχή στα σχολικά βιβλία ιστορίας. Γνωρίζοντας το ιστορικό γεγονός της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου και την ιστορική φυσιογνωμία του Μιγκέλ ντε Θερβάντες, ήταν επιθυμία τους να επισκεφθούν το ομώνυμο πάρκο. Πέραν όμως του ιστορικού υποβάθρου, δεν παρέλειψαν να μας τονίσουν ότι η Ναύπακτος είναι ίσως από τις ωραιότερες πόλεις που έχουν επισκεφθεί. Ο ενθουσιασμός των παιδιών ήταν έκδηλος. Δήλωσαν ιδιαιτέρως ευχαριστημένοι από τη φιλοξενία και μάλιστα ένα μέλος της ομάδας των «Ruta Inti», ο Alex, μας μετέφερε πως επιθυμεί πολύ σύντομα για κάποιο διάστημα να μείνει μόνιμα στη Ναύπακτο. Παρόμοια συναισθήματα μας μετέφερε και η υπεύθυνη επικοινωνίας της ομάδας, η Lucia, που σημείωσε ότι είναι μεγάλη τιμή για τους ισπανούς να επισκέπτονται το μέρος για το οποίο έχουν διδαχθεί τόσα μέσα από την ιστορία.

loukCSC_1487 CSC_1485 CSC_1489 CSC_1479 CSC_1484 CSC_1488 exo IMGP5151

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter4Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.