Με αφορμή την παγκόσμια δράση που γίνεται κάθε χρόνο με σκοπό να ενημερώσει τους ανθρώπους για την κλιματική αλλαγή και να τους ενθαρρύνει να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα ώστε να δείξουν ότι ενδιαφέρονται για το μέλλον του πλανήτη μας, έλαβε χώρα το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 αντίστοιχη εκδήλωση στο 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Λυγιά.
Ο Σύλλογος Γονέων του συγκεκριμένου δημοτικού σχολείου υλοποιεί δράσεις, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση των μαθητών και της ευρύτερης κοινωνίας. Έτσι λοιπόν, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων και τους μαθητές στόλισε τον προαύλιο χώρο του σχολείου. Όλοι μαζί δημιούργησαν σε μικρογραφία τον πλανήτη μας και τοποθέτησαν κεριά γύρω του. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε και όλοι μαζί έσβησαν τα φώτα από τις 20:30 έως τις 21:30. Οι μαθητές έδωσαν πληροφορίες για την εν λόγω δράση, για ποιον λόγο είναι αναγκαίο το σβήσιμο των φώτων και η εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ, στη συνέχεια, προβλήθηκαν βίντεο που αφορούσαν στον πλούτο που διαθέτει ο πλανήτης μας και στις επιπτώσεις της ανθρώπινης παρέμβασης σε αυτόν.

Ο Σύλλογος προσέφερε χυμούς και ποτά σε όλους, καθώς και αναμνηστικά κεράκια και ανανέωσε το ραντεβού του για την επόμενη χρονιά!

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.