Εθελοντικές οργανώσεις, σύλλογοι, φορείς, σχολεία, ομάδες, επιχειρήσεις και πολίτες έχουν αγκαλιάσει τη μεγάλη εθελοντική καμπάνια «Let’s do it Greece» και οργάνωσαν δράσεις σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τη φετινή χρονιά.

Στόχος των δράσεων είναι να μεταδοθεί ο υγιής εθελοντισμός, να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες, να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και  να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ Συλλόγων, Φορέων, Εθελοντών και Αρχών.

Με τη συμμετοχή εθελοντών πολιτών, σχολείων και φορέων,  το πρωί της Κυριακής 26 Απριλίου πραγματοποιήθηκε καθαρισμός  των δυο κεντρικών παραλιών της πόλης της Ναυπάκτου – Γρίμποβο και Ψανή,  με παράλληλο συμβολικό καθαρισμό του λιμανιού της πόλης. Στα σημεία συγκέντρωσης μοιράστηκαν σακούλες και γάντια μιας χρήσης στους εθελοντές καθώς και καπελάκια, ενώ απορριμματοφόρα του Δήμου και της  Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερών Αποβλήτων 1ης Γ.Ε.Ν. ακολουθούσαν για την περισυλλογή των απορριμμάτων.

2015-04-27.jpg 2015-04-27.jpg 2015-04-27.jpg

Ο καθαρισμός των παραλιών ξεκίνησε στις 11.00 από την παραλία Ψανής, με σημείο συνάντησης τις Νεροτσουλήθρες και κατεύθυνση το λιμάνι. Αντίστοιχα, με σημείο συνάντησης  το Αλσύλλιο στην παραλία Γριμπόβου και με κατεύθυνση το λιμάνι, την ίδια ώρα δόθηκε το σύνθημα για τον καθαρισμό της ανατολικής παραλίας της Ναυπάκτου. Με την ολοκλήρωση του καθαρισμού των παραλιών οι εθελοντές  συγκεντρώθηκαν  στο ενετικό λιμάνι της πόλης.

Τους εθελοντές ευχαρίστησε ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κος Τάκης  Λουκόπουλος, ενώ έγιναν αναφορές για την σημασία της προστασίας της θάλασσας και των παραλιών καθώς και μικροί χαιρετισμοί – δεσμεύσεις φορέων. Ακολούθησε συμβολικός  καθαρισμός του πυθμένα του λιμανιού από ομάδα επαγγελματιών δυτών. Και στις δύο  παραλίες η 1η Γ.Ε.Ν. Αιτωλνίας υλοποίησε δράση ενημέρωσης των πολιτών για την σημασία και τον τρόπο κομποστοποίησης.

2015-04-27.jpg 2015-04-27.jpg 2015-04-27.jpg 2015-04-27.jpg 2015-04-27.jpg 2015-04-27.jpg

Τη δράση  «Let’s do it Greece» – « Let’s do it Lepanto» διοργάνωσαν ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Ναυπάκτου, το Λιμενικό Σώμα, τον Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερών Αποβλήτων 1ης Γ.Ε.Ν, την περιβαλλοντική εθελοντική οργάνωση «Πολίτες εν Δράσει», τη μη κερδοσκοπική οργάνωση πολιτισμού και περιβάλλοντος «Πράσινο + Μπλε», το Lepanto Dive Centre, σχολεία και εθελοντές.

Συντονιστής της όλης δράσης η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με  περισσότερες από 40 δράσεις έλαβαν  χώρα σε ολόκληρη την Περιφέρεια, διαδίδοντας το μήνυμα του εθελοντισμού και της βελτίωσης και προστασίας του περιβάλλοντος. Ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας ο οποίος ήταν παρών μαζί με την αντιπεριφερειάρχη  νομού Αιτωλνίας κα Χριστίνα Σταρακά ευχαρίστησε με μήνυμά του τους εθελοντές,  φορείς και οργανώσεις για την κινητοποίησή τους και τη συνεργασία τους, τονίζοντας εκτός των άλλων ότι συμμετέχοντας όλοι ενεργά, βοηθάμε στην αναβάθμιση του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος της Περιφέρειάς μας και στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής και εθελοντικής μας συνείδησής.

2015-04-27.jpg 2015-04-27.jpg

Τι είναι το  «Let’s do it Greece»

Το «Let’s do it World» αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα με συμμετοχή 108 χωρών και 8.000.000 εθελοντών. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος. Φέτος για τέταρτη φορά, η καμπάνια – δράση,  που «υιοθετήθηκε» από την Ελλάδα με πρωτοβουλία του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής «Ώρα για Δράση» και της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, είχε στόχο μέσα σε μία ημέρα, τον συντονισμό  σε ολόκληρη την Ελλάδα, των εθελοντικών ομάδων σε δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε κάθε γωνιά της χώρας.

Share on Facebook7Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.