Η έγκριση του προγράμματος των πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιουλίου-Αυγούστου 2013 του Δήμου Ναυπακτίας ήταν το υπ’ αριθμόν 3 θέμα στην Ημερήσια Διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης και όπως αναμενόταν η ένταση δεν άργησε να έρθει.

ζιαμπάραΑφού η αρμόδια αντιδήμαρχος, Μαρία Ζιαμπάρα, απαρίθμησε τις προγραμματισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις στο σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων, ήταν η σειρά της αντιπολίτευσης να απαριθμήσει τις ενστάσεις και τις διαφωνίες της επί αυτού.

Θ. Κοτρωνιάς:«Παραμελημένη η περιφέρεια της Ναυπάκτου»

κοτρωνιάς«Παραμελημένη είναι η περιφέρεια της Ναυπάκτου», δήλωσε ο Θωμάς Κοτρωνιάς για να δώσει στη συνέχεια και συγκεκριμένα παραδείγματα.  Δάφνη και Λυγιάς δεν έχουν προγραμματισμένες εκδηλώσεις, τη στιγμή, που όπως τόνισε, αποτελούν τις μεγαλύτερες δημοτικές κοινότητες ολόκληρου του Δήμου.

Α. Κοτσανάς:Ο Δήμος δίνει 146.000 ευρώ σε χαλεπούς καιρούς!

κοτσανάς«Αδυνατώ να τοποθετηθώ», σημείωσε από την πλευρά του ο Ανδρέας Κοτσανάς για να προβεί στη συνέχεια σε σύγκριση της περυσινής με τη φετινή χρονιά.  Με τον τρόπο αυτό θέλησε να τονίσει όχι μόνο την καθυστέρηση στην παρουσίαση του πολιτιστικού προγράμματος (το 2012 έγινε στις 29/6, φέτος έγινε στις 22/7), αλλά και τα χρήματα που θα δαπανηθούν φέτος.  Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα ποσό της τάξεως των 146.000 ευρώ, το οποίο θα δοθεί σε μία πολύ δύσκολη οικονομικά περίοδο. Στάθηκε δε στο γεγονός ότι για τη Δημοτική Ενότητα Αντιρρίου έχει προβλεφθεί μόνο το ποσό των 2.000 ευρώ. Ενώ, πρόσθεσε με νόημα μάλιστα, πως ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πυληνίων αποτελεί περιτύλιγμα/μηχανισμό της ομάδας Μπουλέ.

Τ. Λουκόπουλος:«Ένα κλειστό κλαμπ 2-3 ατόμων διαμορφώνει το πρόγραμμα»

λουκόπουλος«Φτωχό» χαρακτήρισε το πρόγραμμα ο Τάκης Λουκόπουλος, για να προσθέσει πως οι πολιτιστικές εκδηλώσεις προκύπτουν από ένα κλειστό κλαμπ 2-3 ατόμων και όχι από το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως θα έπρεπε.  Δεν παρέλειψε δε, να κάνει και σύγκριση με τη Δωρίδα.  «Με 10.000 ευρώ, έχουν εξασφαλίσει ένα σημαντικό πρόγραμμα με γνωστούς καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων είναι και ο Γιάννης Κότσιρας», είπε.

Κ. Καρακώστας:«Είναι αυτή συζήτηση που πρέπει να γίνεται στις 22/7;»

karakostasΣτο θέμα της καθυστέρησης εστίασε την τοποθέτησή του ο Κώστας Καρακώστας.  «Είναι αυτή συζήτηση που πρέπει να γίνεται στις 22/7;» διερωτήθηκε για να επανέλθει στη συνέχεια με μία σειρά άλλων ερωτημάτων, όπως για το ποιος αποφασίζει τελικά για το πρόγραμμα και εάν αυτό θεωρείται από τη Δημοτική Αρχή δημοκρατία. 

Η θέση της συμπολίτευσης

χαλαζιάς«Ποιος σας εμπόδισε να καταθέτετε προτάσεις;» ήταν το ερώτημα που έθεσε στην αντιπολίτευση ο Νίκος Χαλαζιάς για λογαριασμό της συμπολίτευσης. 

«Δημοκρατία είναι να συζητάς με φορείς και Συλλόγους σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες», είπε επανερχόμενη στο θέμα η κ. Ζιαμπάρα που δεν παρέλειψε να σημειώσει πως ο Δήμος Ναυπακτίας έχει να επιδείξει ένα πολιτιστικό καλαντάρι που υλοποιείται καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ποιότητα, συμμετοχή βάσης και χαμηλό κόστος βλέπει ο Δήμαρχος

μπουλέςΤρία βασικά χαρακτηριστικά εντόπισε ο Δήμαρχος Ναυπακτίας, Γιάννης Μπουλές, ότι διαθέτει το πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου και συγκεκριμένα: ποιότητα, συμμετοχή της βάσης και χαμηλό κόστος.  Δήλωσε μάλιστα ότι δίνεται το ποσό των 146.000 ευρώ για εκδηλώσεις σε 6 πρώην Δήμους, τη στιγμή που παλαιότερα μόνο ο Δήμος Ναυπακτίας δαπανούσε ποσά της τάξεως των 200.000 ευρώ.  Τέλος, πρόσθεσε ότι παράγεται πολιτισμός στην περιοχή, καθώς τα παιδιά της Ναυπακτίας είναι εκείνα που συμμετέχουν κατά κύριο λόγο στις εκδηλώσεις. 

Το ποσό των 146.000 ευρώ αφορά στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.  Οι δαπάνες των εκδηλώσεων του αμέσως επόμενου διαστήματος (Ιουλίου και Αυγούστου) έχουν ως εξής:

Δαπάνες εκδηλώσεων Πυλήνης-Πλατάνου-Αποδοτίας        10.000 ευρώ

Δαπάνες εκδηλώσεων Ναυπάκτου-Αντιρρίου-Χάλκειας      22.500 ευρώ

Ηχητικά                                                                             10.000 ευρώ

Δαπάνες αθλητικών εκδηλώσεων                                        4.500 ευρώ

Εκτυπώσεις                                                                         3.500 ευρώ

Σύνολο                                                                              50.500 ευρώ

 

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

3 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    STA TRIA XRONIA H ZIAMPARA EXEI DIAXEIRISTI 500.000 EYRO
    TO OPOIO EINAI APISTEYTO NOYMERO GIA TIS MERRES POY ZOUME.

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.