Σε Πάλαιρο, Στράτο και Βλαχομάνδρα μεταφέρονται συνολικά 7.500 τόνοι σκουπιδιών από τον Πύργο, σύμφωνα με σχετική απόφαση που υπεγράφη από το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Διονύση Παναγιωτόπουλο. Σημειώνεται πως η εν λόγω αναρτήθηκε ήδη από την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου στη «Διαύγεια» και θεωρείται δεσμευτική για τους φορείς διαχείρισης των τριών ΧΥΤΑ αναφεροντας χαρακτηριστικά ότι «σε περίπτωση παράλειψης εφαρμογής της παρούσας απόφασης καταλογίζονται ποινικές, αστικές ή διοικητικές ευθύνες στον υπεύθυνο για τη μη εφαρμογή της φορέα, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις».

Όσον αφορά στην κατανομή της μεταφοράς των σκουπιδιών του Πύργου με βάση την απόφαση, προβλέπεται η μεταφορά και υποδοχή 3500 τόνων απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Ακτίου-Βόνιτσας, 3000 τόνων στο ΧΥΤΑ Στράτου Αγρινίου και 1000 τόνων στο ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας Ναυπάκτου.

Στα τοπικά μέσα ενημέρωσης του Πύργου γίνεται λόγος για «θετική εξέλιξη», καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα «Πρωινή»: «θα αποσυμφορήσει την πόλη του Πύργου, τα χωριά  αλλά και όλον τον δήμο, από τις τεράστιες ποσότητες σκουπιδιών που έχουν αρχίσει και πάλι να συσσωρεύονται στο δήμο και επιτέλους θα ανασάνουν οι κάτοικοι που για άλλη μια φορά έχουν φτάσει στα όρια τους εξαιτίας της παρατεταμένης παραμονής των απορριμμάτων στους κάδους. Εννοείται ότι η απόφαση αυτή έγινε δεκτή με μεγάλη ανακούφιση από τον δήμο Πύργου και τις αμέσως επόμενες μέρες θα αρχίσει η αποκομιδή και μεταφορά των σκουπιδιών στους προαναφερόμενους ΧΥΤΑ, οπότε υπάρχει περίπτωση να κάνουμε Χριστούγεννα σε μια πιο καθαρή πόλη!«

Share on Facebook2Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.