Τη στιγμή που ποικίλες είναι οι αντιδράσεις για την με οριακή πλειοψηφία απόφαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου Διαχείρισης στερεών αποβλήτων των δήμων  του Αγρινίου και της Αμφιλοχίας για την υποδοχή σκουπιδιών του Πύργου στον ΧΥΤΑ Στράτου  και ενώ δόθηκε η εντύπωση πως υπάρχει «συμφωνία» μεταξύ των δήμων της Αιτωλοακαρνανίας για την κατά κάποιο τρόπο ίση κατανομή των σκουπιδιών του Πύργου και σε άλλους ΧΥΤΑ, η πραγματικότητα φαίνεται να διαψεύδει αυτήν την είδηση περί συναπόφασης.

Έτσι θεωρείται δεδομένο πως το Μεσολόγγι, ο ΧΥΤΑ του όποιου είναι σχεδόν κορεσμένος και έχει διάφορα προβλήματα , δεν υπάρχει περίπτωση να υποδεχτεί σκουπίδια από άλλον δήμο, ενώ στην Πάλαιρο, οι πληροφορίες μιλούν για προβληματισμό από την δημοτική αρχή Ακτίου – Βόνιτσας, που δεν έχει πάρει ακόμη ξεκάθαρη θέση. «

Στη Ναύπακτο επίσης, η απάντηση είναι κατηγορηματικά αρνητική και μάλιστα έχει δοθεί εγγράφως.  Πληροφορίες από τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της περιοχής αναφέρουν πως ο ΧΥΤΑ στην Ναυπακτία έχει ήδη δεχτεί περίπου 8.000 τόνους από την Ηλεία το προηγούμενο διάστημα και πλέον δεν «αντέχει» άλλη επιβάρυνση, αφού θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην διαχείριση των αποβλήτων και στην στράγγιση τους.

πηγή: agriniopress.gr

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.