Για τα καλά φαίνεται πως έχει φουντώσει η κόντρα ανάμεσα στην «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας» του Γιάννη Μπουλέ και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργο Σιαμαντά. Για απαξίωση και υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας κάνει λόγο η παράταξη του πρώην Δημάρχου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης εξαπολύοντας τα βέλη της κατά του προέδρου του Σώματος.

Υπό τον τίτλο «υποβάθμιση και απαξίωση των θεσμών» η δημοτική παράταξη του κ.Μπουλέ κοινοποιεί στα Μέσα Ενημέρωσης δελτίο τύπου σχολιάζοντας μεταξύ άλλων πως «ο Πρόεδρος λειτουργεί στενά παραταξιακά» για να σημειώσει στη συνέχεια ότι «η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έχει άρει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του Προέδρου εκφράζοντας την βαθιά ανησυχία της για την πλήρη απαξίωση του θεσμού«.

Αναλυτικότερα:

 

Υποβάθμιση και απαξίωση των θεσμών

Δημοκρατικοί θεσμοί, όπως είναι το δημοτικό συμβούλιο, υποβαθμίζονται και απαξιώνονται, όταν καταστρατηγούνται οι κανόνες και μάλιστα από αυτούς που εκλέγονται για να διασφαλίσουν την τήρησή τους. Και ο κατεξοχήν υπεύθυνος για τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου δεν είναι άλλος από τον Πρόεδρο του.

Δυστυχώς στα τελευταία δημοτικά συμβούλια του δήμου Ναυπακτίας διαπιστώνουμε με θλίψη την αδυναμία του Προέδρου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις και απαιτήσεις του θεσμού που εκπροσωπεί. Παρά το γεγονός ότι εκλέχθηκε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, σηματοδοτώντας την καλοπροαίρετη διάθεση όλων και κυρίως της αντιπολίτευσης να εκφράσει την εμπιστοσύνη της στο θεσμό, και παρά τις δηλώσεις και δεσμεύσεις του ίδιου του Προέδρου μετά την εκλογή του ότι θα λειτουργεί χωρίς διακρίσεις και παρεκκλίσεις με στόχο τη σύνθεση όλων των απόψεων και τη λήψη ορθών αποφάσεων, λίγους μήνες μετά, με δική του ευθύνη το δημοτικό συμβούλιο υποβαθμίζεται και απαξιώνεται.

Ο Πρόεδρος λειτουργεί στενά παραταξιακά. Θέματα δυο συνεδριάσεων τα ενσωματώνει σε μία υποβαθμίζοντας την ποιότητα της συζήτησης. Δεν τηρεί τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, επιτρέπει να ακούγονται ανοίκειες εκφράσεις, πολλές από τις οποίες εισάγει ή υιοθετεί και καλλιεργεί και ο ίδιος, κάνει προσωπικές μακρόσυρτες παρεμβάσεις, απαξιώνει ακόμα και εκπροσώπους φορέων που ζητούν τον λόγο και όσον αφορά στην λήψη των αποφάσεων διαιρεί αντί να συνθέτει. Δεν διστάζει να υπαγορεύει ο ίδιος δικές του προτάσεις για λογαριασμό της αντιπολίτευσης.

Για όλους αυτούς τους λόγους η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έχει άρει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του Προέδρου εκφράζοντας την βαθιά ανησυχία της για την πλήρη απαξίωση του θεσμού.

Το τελευταίο διάστημα δυστυχώς δικαιώθηκαν οι ανησυχίες μας. Κατά την τελευταία συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο οδηγήθηκε σε πλήρη διάλυση. Και μόνο η εικόνα των κενών εδράνων ακόμα και από τους συμβούλους της συμπολίτευσης είναι ενδεικτική της αποδόμησης του κορυφαίου αυτού θεσμού. Σε συμβούλιο με 62 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη από τις 6 μ.μ. κατέληξαν στις 2 τα μεσάνυχτα να αποφασίζουν για τα θέματα του Δήμου 8 δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης που είχαν απομείνει. Να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος πολύ σοβαρά θέματα τα βάζει τελευταία στην Ημερήσια Διάταξη για ευνόητους λόγους.

Την πλήρη ευθύνη φέρει ο Πρόεδρος, ο οποίος αντί να προβληματιστεί και να συνετιστεί προχώρησε και σε ανακοίνωση, το ύφος της οποίας καταδεικνύει το επίπεδο της πολιτικής που ο ίδιος αντιγράφει, υιοθετεί και εκπροσωπεί. Στην προσπάθειά του να καλύψει την πολιτική ανεντιμότητα της προσωπικής διαπραγμάτευσης με προσφορές που πήρε και διαχειρίστηκε ο ίδιος χωρίς η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου να γνωρίζει το παραμικρό, οδηγείται σε εκφράσεις αποκαλυπτικές του επιπέδου του.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να διαβάσουν την από 26/3 ανακοίνωση της ΑΔΚΝ και την από 30/3 απάντηση του Προέδρου του Δ.Σ. Είμαστε βέβαιοι ότι η σύγκριση οδηγεί σε αδιάψευστα συμπεράσματα.

Ναύπακτος 31 Μαρτίου 2015

Από το Γραφείο Τύπου της ΑΔΚΝ

Share on Facebook3Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.