Μετά από πρόσκληση του Δημοτικού Συμβούλου και Προέδρου του Συλλόγου καφε-εστιατόρων Ντίνου Τσουκαλά προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας Αντώνιο Φράγκο πραγματοποιήθηκε μεταξύ τους συνάντηση, προκειμένου να συζητηθούν τα επίκαιρα θέματα που άπτονται του παραλιακού μετώπου, εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου, αλλά και ο γενικότερος σχεδιασμός του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Ο κ. Τσουκαλάς, αφού ενημερώθηκε για τα τρέχοντα ζητήματα και μεταξύ άλλων για την συνένωση των παραλιών, τη δυνατότητα κατασκευής μόνιμων εγκαταστάσεων ελλιμενισμού στη Ναύπακτο αλλά και την επέκταση της εξέδρας στο Λιμάνι μετέφερε στον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος που εκπροσωπεί. Ζήτησε να υπάρξει συζήτηση για τη μείωση των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων στη χερσαία ζώνη λιμένα λόγω της συνεχούς κρίσης, μετέφερε την απαίτηση των καταστηματαρχών για καθαρές παραλίες και θάλασσες, όπως και την ανάγκη δημιουργίας χώρων στάθμευσης, ενώ ζήτησε άμεσα να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους επαγγελματίες των δυο παραλιών, Γριμπόβου, Ψανής, και του Λιμανιού προκειμένου να τεθούν τα όποια ζητήματα επί τάπητος αλλά και να εκφραστούν απόψεις για την βελτίωση και προβολή του παραλιακού μετώπου.

Επίσης, ετέθη το ζήτημα της αρμοδιότητας του Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας για το Κρυονέρι και την Κάτω Βασιλική, τα οποία βρίσκονται ακόμη στην αρμοδιότητα του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλοακαρνανίας. Ο κ. Τσουκαλάς ζήτησε από τον κ.Φράγκο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι ξεχασμένες και εγκαταλελειμμένες αυτές περιοχές να περιέλθουν στην αρμοδιότητα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου, καθώς αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του Δήμου Ναυπακτίας και κατ’ επέκταση του ΔΛΤΝ.Ο κ.Φράγκος δεσμεύτηκε να συναντηθεί άμεσα με τους επαγγελματίες, ενώ διαβεβαίωσε τον κ.Τσουκαλά ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπάκτου, έχοντας ως προτεραιότητα του την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου, θα συνεχίσει να εργάζεται σε αυτήν την κατεύθυνση, παρά τις οποιεσδήποτε παρεμβάσεις τρίτων, οι οποίοι για δικούς τους λόγους, προφανώς δεν θέλουν η πόλη να αναδειχθεί δια της θαλάσσης.

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.