Τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου καλεί το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας να πυκνώσουν τις γραμμές των Σωματείων και τους συλλογικούς αγώνες, με αφορμή την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Στις 8 Μαρτίου του 1857, εργάτριες της υφαντουργίας στη Νέα Υόρκη διεκδίκησαν πρώτες, ίσα δικαιώματα και αμοιβές στην εργασία.
Σήμερα, στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, τα ίδια αιτήματα παραμένουν επίκαιρα. Οι Ελληνίδες εργαζόμενες δέχονται σε μεγαλύτερο βαθμό την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματά τους. Με απολύσεις, με ανασφάλιστη εργασία, με την εφαρμογή των πιο ελαστικών και παράνομων μορφών απασχόλησης, είναι εκείνες που καλούνται να πληρώσουν το πιο βαρύ, ίσως, τίμημα των μνημονιακών πολιτικών.
Ακόμα και το δικαίωμα της γυναίκας στη μητρότητα –κάτι που στην υπόλοιπη Ευρώπη θεωρείται δεδομένο, προστατεύεται αλλά και ενισχύεται – στην Ελλάδα είναι ακόμα αίτημα που προσπαθούν οι γυναίκες να υπερασπιστούν.
Χαιρετίζουμε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, τους διαχρονικούς αγώνες των γυναικών.
Καλούμε τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου να πυκνώσουν τις γραμμές των Σωματείων και τους συλλογικούς αγώνες για να αγωνιστούμε όλοι μαζί για:
– ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
– ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
– ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ.

ΑΠΟ ΤΟ Ε.Κ.Ν.Δ.

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.