Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο αναμένεται να τεθεί επί τάπητος το περιεχόμενο του αιτήματος που κατέθεσε το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Ξηροπηγάδου, σχετικά με τη λήψη άμεσων μέτρων και την εγκατάσταση φωτεινού σηματοδότη στο σημείο της διασταύρωσης της Εθνικής Οδού Ναυπάκτου-Ιτέας, όπου πρόσφατα σημειώθηκε ακόμη ένα θανατηφόρο τροχαίο, με θύμα νεαρό δικυκλιστή.

Σημειώνεται πως, όπως αναφέρθηκε από το δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης, Ντίνο Τσουκαλά, στο πλαίσιο της ερώτησης που   ο ίδιος κατέθεσε για το θέμα, το σχετικό αίτημα έχει υποβληθεί από τις 5 Μαΐου. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Σιαμαντάς, δεσμεύτηκε πως το ζήτημα θα έρθει προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Σώματος, καθώς εκκρεμεί η τεχνική μελέτη.

Σύσκεψη για τα τροχαία ατυχήματα στη Γέφυρα της Βαριάς

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, με αφορμή και νεότερο τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στην περιοχή της Γέφυρας της Βαριάς, στην Εθνική Οδό Ναυπάκτου-Αντιρρίου την περασμένη εβδομάδα, αναφέρθηκαν τόσο ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Κοτσανάς όσο και ο εντεταλμένος σύμβουλος Παναγιώτης Κονίδας. Ο κ.Κονίδας σημείωσε ότι τόσο ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος, όσο και ο κ.Κοτσανάς με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, αλλά και ο ίδιος, μαζί με την Τροχαία Ναυπάκτου και το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου εξετάζουν συνολικά το θέμα της οδικής ασφάλειας και άμεσα θα προχωρήσουν στη λήψη μέτρων.

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος, αναφερόμενος στην αίτηση που έχει καταθέσει ειδικά για το ζήτημα της διαγράμμισης και της σήμανσης η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ναυπακτίας, στην περιοχή της Γέφυρας της Βαριάς όπου βρίσκονται γνωστά πολυκαταστήματα, σύμφωνα με την Τεχνική Υπηρεσία ζητήθηκε δύο φορές η μελέτη από τη ΔΕΣΕ, ωστόσο η απάντηση που έλαβε ήταν ότι δεν υπάρχει η μελέτη. Επίσης, σύμφωνα με τη ΔΕΣΕ, από το 2008 και μετά, η υπηρεσία έχει αρμοδιότητα μόνο για τη φροντίδα του δρόμου. Παρ” όλα ταύτα και προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα, η Τεχνική Υπηρεσία προχωρά στη συγκρότηση μελέτης με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter3Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.