Την ανάπλαση της πλατείας του Λιμανιού με τη διενέργεια Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού σε επίπεδο ιδεών, αλλά και τη μετονομασία της σε Πλατεία Ναυμαχίας Ναυπάκτου προτείνει ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων μέσω του επίσημου blog που διατηρεί στο διαδίκτυο.

Αναλυτικά οι Αρχιτέκτονες αναφέρουν:

Θεωρούμε την πλατεία του Λιμανιού κομβικό σημείο της Πόλης και κατ΄ επέκταση σημείο αναφοράς του Ιστορικού κέντρου. Η οποιαδήποτε επέμβαση έχει άμεση σχέση με τη κυκλοφοριακή ρύθμιση στο νευραλγικό αυτό σημείο της Πόλης και συσχετισμό με τους λοιπούς κοινόχρηστους χώρους.

Για την ανάπλαση της και τυχόν παρεμβάσεις προτείνουμε:

α) την διενέργεια Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού σε επίπεδο ιδεών, με την συμμετοχή των Πολυτεχνείων των χωρών που έλαβαν μέρος στο ιστορικό γεγονός της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου.

Με αυτό τον τρόπο θα δοθεί ερέθισμα συζήτησης με την διοργάνωση ημερίδων ώστε να διερευνηθούν, να αποσαφηνιστούν όλες οι δυνατότητες και να τεθούν οι βάσεις για να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή λύση από πολεοδομικής, αρχιτεκτονικής, τεχνικής και οικονομικής πλευράς και παράλληλα να προβληθεί η Πόλης μας σε διεθνές επίπεδο από πλευράς τουριστικής.

β) Την ονομασία της σε Πλατεία Ναυμαχίας Ναυπάκτου.

Το ιστορικό αυτό γεγονός θεωρούμε ότι πρέπει να ευρίσκεται σε κεντρικό σημείο αναφοράς, με την πνευματική αναβάθμιση των εορτασμών και την τοποθέτηση μνημείου που μπορεί να προκύψει από τον παραπάνω διαγωνισμό.

Share on Facebook3Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.