Είναι γνωστό πως κάθε χρόνο περιοχές της Χάλκειας και συγκεκριμένα ο Γαλατάς, κατακλύζονται από σμήνη κουνουπιών μετατρέποντας την κατάσταση που επικρατεί σε ιδιαιτέρως προβληματική. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τις σημαντικές καθυστερήσεις που καταγράφονται στις διαδικασίες που ακολουθούνται κάθε φορά με τις κωνωποκτονίες, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να επιδίδονται πάντα την τελευταία στιγμή σε έναν αγώνα δρόμου με αμφίβολα αποτελέσματα. Σύμφωνα με οδηγίες του υπουργείου Υγείας, οι ψεκασμοί θα πρέπει να ξεκινούν περί το Μάρτιο και να ολοκληρώνονται έως τα τέλη Απριλίου, καθώς ο στόχος είναι η εξόντωση των προνύμφων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Αλλάζουμε Μαζί τη Ναυπακτία» Σπύρος Τραχήλης εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει οι διαδικασίες για την καταπολέμηση των κουνουπιών. Σχολίασε μάλιστα πως εάν οι καθυστερήσεις συνεχιστούν, σε 10 με 15 ημέρες θα είναι πλέον αργά, καθώς «θα έχει περάσει η πρώτη γενεά και δε θα μπορέσουμε να κάνουμε απολύτως τίποτα«.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Κοτσανάς, ο  οποίος δήλωσε πως η μελέτη για την καταπολέμηση των κουνουπιών είναι έτοιμη, σημειώνοντας πως «είναι η πρώτη φορά που ο δήμος προχωρά σε σχετική μελέτη πριν το Πάσχα«. Κάλεσε μάλιστα την αντιπολίτευση σε διαπαραταξιακή συνεργασία προκειμένου να αποφασιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα προχωρήσουν οι διαδικασίες.

 

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.