Μετά από πολύωρη συζήτηση σχετικά με το οικόπεδο που θα πρέπει να αγοραστεί προκειμένου σε αυτό να ανεγερθεί το νέο κτήριο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου, το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας κατέληξε ομόφωνα στην απόφαση να προχωρήσει τελικώς σε δημοπράτηση και όχι σε απευθείας αγορά. Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Κώστας Καρακώστας, ο οποίος και διαμόρφωσε την τελική πρόταση, μετά από συνεννόηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων, αλλά και τις παρεμβάσεις της νομικής συμβούλου του Δήμου Βιβιάνας Ρήγα και του πρώην Δημάρχου Ναυπάκτου Γιάννη Νταουσάνη, το επόμενο διάστημα θα συγκροτηθεί η διαπαραταξιακή επιτροπή που θα καταλήξει στους όρους με τους οποίους θα γίνει η δημοπράτηση, οι οποίοι όροι θα έχουν εκ των προτέρων μοριοδοτηθεί, και εν συνεχεία θα προχωρήσουν οι διαδικασίες από την Οικονομική Επιτροπή. Όπως αναφέρθηκε, τα κριτήρια θα είναι συνδυασμός τιμής, απόστασης, καταλληλότητας και έκτασης του οικοπέδου, ενώ ως στόχος τέθηκε η επιλογή της «συμφερότερης λύσης», αλλά και το γεγονός ότι η απόφαση θα πρέπει να είναι ομόφωνη και να ληφθεί εντός των επόμενων 2-3 μηνών. «Να δεσμευθούμε ότι θα κινήσουμε τις διαδικασίες όσο το δυνατό γρηγορότερα» ζήτησε από το Σώμα ο κ.Καρακώστας για να προσθέσει στη συνέχεια και μία ακόμη παράμετρο που τέθηκε από την πλευρά των κυρίων Νταουσάνη και Γούλα σχετικά με τη διερεύνηση αγοράς από την Κτηματική Υπηρεσία του οικοπέδου των 15 στρεμμάτων.

Κ.Καρακώστας: «Μία πολύ καλή λύση το οικόπεδο στη θέση Ξυνοροδιά»

Στην εισήγησή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ.Καρακώστας, αφού πρώτα αναφέρθηκε στην ιστορία του πολύπαθου 3ου Δημοτικού, που επί 18 χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρότατα κτηριακά προβλήματα, μίλησε για την έρευνα αγοράς που έγινε από πλευράς Δήμου και η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το ακίνητο που βρίσκεται στη θέση «Ξυνοροδιά» αποτελεί μία «πολύ καλή λύση» για αγορά έναντι των υπολοίπων οικοπέδων. Συγκεκριμένα, το εν λόγω περιλαμβάνει 7 στρέμματα και το κόστος του ανέρχεται στα 130.000 ευρώ. Ποσό που μπορεί να καταβληθεί και σε περισσότερες από μία ετήσιες δόσεις.

Γ.Μπουλές: «Να γίνει διαβούλευση»

Η συγκεκριμένη ωστόσο πρόταση βρήκε αντίθετους ορισμένους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης. Από την πλευρά ο πρώην Δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές έκανε λόγο για ασάφειες στην εισήγηση, διατυπώνοντας ενστάσεις και ως προς τη διαδικασία που ακολουθήθηκε. «Γιατί σε ένα τόσο σοβαρό θέμα ακολουθείται διαδικασία που πάει να το ακυρώσει;» διερωτήθηκε και δήλωσε ότι πριν από οποιαδήποτε κίνηση θα έπρεπε να έχει γίνει διαβούλευση.

Γ.Γούλας: «Πρέπει να ετοιμαστούμε»

«Πρέπει να ετοιμαστούμε. Δεν είναι μόνο η αγορά του οικοπέδου. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη μπροστά» σημείωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Ανανέωση και Δημιουργία» Γιώργος Γούλας, διαβλέποντας πως από την εισήγηση του κ.Καρακώστα προκύπτουν δύο δρόμοι. Είτε αυτός της απευθείας αγοράς είτε εκείνος της δημοπράτησης.

Κ.Κανέλλος: «Αγοράστε οικόπεδο! Είναι απλό!»

Το λόγο έλαβε και ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου, Κώστας Κανέλλος, ο οποίος κάλεσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να πάρουν απόφαση ώστε επιτέλους να αγοραστεί οικόπεδο. «Είναι απλό!» είπε χαρακτηριστικά. Πέραν τούτου, και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του σχολείου, του οποίου ο μαθητικός πληθυσμός αυξάνεται διαρκώς, ενώ σε αυτό φοιτούν και 38 μαθητές ρομά σε καθημερινή μάλιστα βάση. Αναφέρθηκε στη λειτουργία του τμήματος ενισχυτικής διδασκαλίας, αλλά και στην ποιοτική δουλειά που πραγματοποιείται από το εκπαιδευτικό προσωπικό παρά τις αντιξοότητες. «Εκπλήσσομαι με τις τοποθετήσεις…σα να μην ξέρετε το πρόβλημα! Κοιτάξτε τον εαυτό σας στον καθρέπτη και σκεφθείτε τα παιδιά» σχολίασε με παρέμβασή του εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων.

Ενστάσεις από ιδιοκτήτες άλλων οικοπέδων

Σημειώνεται πως, στη συζήτηση παρενέβη εκπροσωπώντας ιδιοκτήτες του οικοδομικού τετραγώνου 372, που έχει δεσμευθεί για σχολική στέγη (είχε δεσμευθεί για την κατασκευή του Γυμνασίου), ο δικηγόρος Νάσος Βούλγαρης. Ο νομικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε ως «αίολη» την εισήγηση και ως «ακατάλληλη» την «Ξυνοροδιά» αναφερόμενος στις πρόσθετες υποδομές που θα χρειαστούν και που ως αποτέλεσμα θα έχουν την αύξηση του τελικού κόστους. «Υπάρχει ένα έτοιμο οικόπεδο των 400.000 ευρώ και ένα όχι έτοιμο των 130.000 ευρώ που με τις πρόσθετες υποδομές θα φτάσει σε πολύ μεγαλύτερη τιμή» ανέφερε. Απαντώντας η νομική σύμβουλος του Δήμου διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμία δέσμευση από το νομοθέτη και το σύνολο των ενεργειών από πλευράς δημοτικής αρχής είναι ορθό. Σημείωσε δε, πως υπάρχουν δεσμευμένα ακίνητα για το Γυμνάσιο, το οποίο όμως έχει ήδη ανεγερθεί.

Share on Facebook3Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.