Σοβαρό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Αντιρρίου με το νερό, το οποίο είναι ακατάλληλο για πόση, μαγειρική και χρήση ηλεκτρικών συσκευών.

Συγκεκριμένα. την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και υπερχείλισης του φράγματος του ποταμού Ευήνου δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα θολότητας νερού και με την υπερκάλυψη των γεωτρήσεων Ευήνου από τον όγκο των υδάτων τέθηκαν εκτός λειτουργίας οι γεωτρήσεις με τις οποίες υδροδοτούνται τα Δ.Δ. Αντιρρίου, Μακύνειας, Ρίζας και Πλατανίτη.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Ναυπάκτου Α. Κοτσανάς στην τηλεοπτική «Διαγωγή Κοσμία» και στο δημοσιογράφο Β. Καρανικόλα, σήμερα Τρίτη 3/2  τέθηκε σε μερική λειτουργία η 1 από τις 2 γεωτρήσεις, ενώ η άλλη είναι ολικά κατεστραμμένη.

Τα συνεργεία του Δήμου θα προσπαθήσουν να καθαρίσουν τη γεώτρηση, ώστε το συντομότερο δυνατό οι κάτοικοι όλων των περιοχών του Αντιρρίου να υδροδοτούνται κανονικά, αφού πρώτα γίνουν οι απαραίτητες χλωριώσεις και έλεγχοι.

Ωστόσο το χρονικό διάστημα της αποκατάστασης ακόμη είναι άγνωστο.

Να τονίσουμε ότι το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, και σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων η ποιότητα του νερού είναι κάκιστη για οποιαδήποτε χρήση.

Οι κάτοικοι των πληγέντων περιοχών μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν εμφιαλωμένο νερό από το ΚΕΠ Αντιρρίου καθημερινά.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter1Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.