Με την διοίκηση του εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας συναντήθηκαν ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές και τα μέλη της παράταξης Μαρία Ζιαμπάρα, Σπύρος Τσέλιος και Βασίλης Αγγελόπουλος. Στη συνάντηση αυτή ο κ. Μπουλές ενημέρωσε την διοίκηση του φορέα για την έγκριση της μελέτης και την επιλογή του τρόπου εκτέλεσης του έργου για τη συντήρηση και την αποκατάσταση του κτηρίου του «Ξενία» που θα συζητηθεί στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο.

Ο κ. Μπουλές στάθηκε για ακόμη μια φορά στο γεγονός ότι η δημοτική αρχή θα διαθέσει 189 χιλιάδες ευρώ χωρίς να έχει ενημερώσει από πριν για το πώς θα αξιοποιηθούν αυτά τα χρήματα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Μένιος Χάρος τόνισε πως ο τρόπος που έρχεται το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι ο σωστός αφού δεν έχει υπάρξει διαβούλευση με την τοπική κοινωνία για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Σύμφωνα με τον κ. Χάρο θα πρέπει αρχικά να περιφραχθεί ο χώρος, έστω και πρόχειρα και στη συνέχεια να απολυμανθεί. Όσον αφορά τις υπόλοιπες διαδικασίες θα πρέπει να γίνει διαβούλευση με την κοινωνία, να αποφασιστεί το πώς θα χρησιμοποιηθεί το ακίνητο να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες και έπειτα να ακολουθήσουν οι υπόλοιπες διαδικασίες.

Ενημέρωση και για τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΝ

Ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου ενημέρωσε και τα μέλη της δημοτικής παράταξης για τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΝ, ένα θέμα που απασχολεί την περιοχή εδώ και καιρό. Όπως τόνισε ο κ. Χάρος οι καταναλωτές καλούνται να πληρώσουν ένα υπέρογκο ποσό πολλών χιλιάδων ευρώ, ποσό όμως τα οποίο δεν οφείλουν στην πραγματικότητα, καθώς ο καταλογισμός αυτής της οφειλής είναι παράνομος για διάφορους λόγους.

Την ζημία λοιπόν πρέπει να την επωμιστεί η ίδια η εταιρεία και να την αναζητήσει από τους πραγματικούς υπευθύνους και όχι για άλλη μία φορά από τους απλούς καταναλωτές. Ζήτησε μάλιστα την παρέμβαση της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης Ναυπακτίας έτσι ώστε το θέμα να έρθει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο ενώ επισήμανε πως το Εργατικό κέντρο ζητά την λήψη απόφασης που θα αναγνωρίζει ότι οι πληττόμενοι από τους λογαριασμούς αυτούς ύδατος δημότες δεν οφείλουν τα εν λόγω χρηματικά ποσά.

Κλείνει το ΠΕΔΥ Ναυπάκτου

Άλλη μια είδηση που συζητήθηκε στη συνάντηση ήταν και αυτή με το κλείσιμο του ΠΕΔΥ στη Ναύπακτο. «Η κατάσταση είναι σοβαρή και απαιτούνται άμεσα παρεμβάσεις και αντιδράσεις πριν είναι πολύ αργά και άλλη μια σημαντική υπηρεσία για τους πολίτες της περιοχής κλείσει», υπογράμμισε ο κ. Χάρος ο οποίος όπως είπε το πρωί της Τετάρτης ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος έχει συνάντηση στην Πάτρα για την υπόθεση αυτή και αναμένεται ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Αναλυτικό ρεπορτάζ μπορείτε να παρακολουθήσετε στην εκπομπή «Lepanto News» με τον Σωτήρη Καρέλη, που προβάλλεται στο Lepanto TV, στις 15:35.

πηγή: lepantortv.gr

Share on Facebook5Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.