Πρόγραμμα επιταγής κατάρτισης (voucher) για ανέργους ηλικίας 29 έως 64 ετών σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας με υποχρεωτική εγγυημένη απασχόληση

Σας ενημερώνουμε ότι επίκειται προκήρυξη από τον ΟΑΕΔ του αναμορφωμένου προγράμματος ανέργων ηλικίας 29 έως 64 ετών με επιταγή κατάρτισης (voucher). Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε ανακληθεί προκειμένου να ανασχεδιασθεί προς όφελος των ανέργων. Στον επανασχεδιασμό του συμμετείχε ενεργά το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ επιτυγχάνοντας την ενσωμάτωση σημαντικών ποιοτικών χαρακτηριστικών, όπως:

  • Μετατροπή της πρακτικής σε εγγυημένη απασχόληση 6 μηνών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα (με ασφάλιση και συντάξιμα ένσημα).
  • Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 130 ωρών, σε 43 ειδικότητες 8 αναπτυσσόμενων κλάδων της ελληνικής οικονομίας, όπως ενέργεια, εμπόριο, logistics, τεχνολογίες πληροφορικής κ.ά.
  • Πιστοποίηση επαγγελματικών γνώσεων και προσόντων των καταρτισθέντων.
  • Υπηρεσίες επαγγελματικής συμβουλευτικής & καθοδήγησης.

Διευκρινίζουμε ότι οι τελικοί δικαιούχοι των επιταγών κατάρτισης διατηρούν το δικαίωμα επιλογής φορέα κατάρτισης της αρεσκείας τους (π.χ. ΚΕΚ – ΙΝΕ / ΓΣΕΕ).

Το ΚΕΚ-ΙΝΕ/ΓΣΕΕ πρόκειται να συμμετέχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιώντας προγράμματα και διευκολύνοντας τους ανέργους στη συμπλήρωση και υποβολή της αίτησης. Η τελική επιλογή των δικαιούχων της επιταγής κατάρτισης θα γίνει βάσει μοριοδότησης από τον ΟΑΕΔ.

Καλούμε τους ενδιαφερόμενους να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στη διεύθυνση http://www.inegsee.gr/mitroo-anergon/ προκειμένου να ενημερωθούν για το συγκεκριμένο αλλά και για άλλα προγράμματα.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα γραφεία του ΕΚΝΔ στα τηλέφωνα επικοινωνίας 23640-29614  ή στα γραφεία του, Αποκαύκου 16, Ναύπακτος.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.