Από τη  δημοσίευση των αποτελεσμάτων των  Πανελλήνιων Διαγωνισμών Φυσικής (Γυμνασίου, Λυκείου) / Φυσικών (Δημοτικού) 2015, προκύπτει ότι  τα «Πρωτάκια» αγάπησαν το συγκεκριμένο μάθημα, που διδάσκεται αποκλειστικά με εργαστηριακές ασκήσεις και εισήχθη στην τάξη αυτή, για πρώτη φορά, το 2013-14.

Ανακοινώθηκε ότι πρώτευσαν 356  μαθητές πρώτης τάξης , 126 Β΄ τάξης και 119 Γ΄ τάξης! Πάντως οι διοργανωτές επισημαίνουν, ότι η δημοσίευση των ονομάτων των πρωτευσάντων μαθητών στοχεύει στην ενθάρρυνσή τους –και μόνον–, ενώ σε καμία δε περίπτωση δεν στοχεύει στη βαθμολογική τους κατάταξη.

Όσον αφορά την πόλη μας, «πρώτος από τα πρωτάκια» της Ναυπάκτου, και  στη θέση 89 πανελλαδικά, είναι ο μαθητής  του 1ου Γυμνασίου   Πετρόπουλος Νικόλαος του Ευάγγελου και της  Παναγιώτας, ακολουθούν δε οι μαθητές και μαθήτριες, Καπεντζώνη Σωτηρία του Γεωργίου και της Μαρίας, του 3ου Γυμνασίου,  Κουρμούσης Γεώργιος του Παναγιώτη και της Σπυριδούλας, του 1ου Γυμνασίου, καθώς και η Αποστολοπούλου Βασιλική του Δημητρίου και της Αγγελικής   και ο Δούρος Αλέξης του Χαράλαμπου και της Γεωργίας, του 3ου Γυμνασίου   Ναυπάκτου.

Κάνοντας δε μια επισκόπηση των αποτελεσμάτων, διαπιστώνει κανείς  ότι,  σε ολόκληρο το νομό Αιτωλοακαρνανίας, είχαμε επτά διακριθέντες μαθητές της πρώτης τάξης από το Αγρίνιο και  πέντε από τη μικρή (;) Ναύπακτο.

Με άλλα λόγια, οι Ναυπάκτιοι θεραπεύουν με ζήλο  τις  θετικές επιστήμες, «από κούνια»!

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.