Λόγω της μεγάλης κατανάλωσης νερού που καταγράφεται στο παραλιακό μέτωπο, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο προχωρά άμεσα τις διαδικασίες μετά και από συνεννόηση με τη ΔΕΥΑΝ, προκειμένου να υποβληθεί αίτημα για παραχώρηση από το Δήμο Ναυπακτίας χώρου στην περιοχή του ΚΕΠ, προκειμένου να τοποθετηθεί κιβώτιο ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ, αλλά και δίδυμο αντλητικό συγκρότημα με ηλεκτρικό πίνακα που θα εξασφαλίσει δωρεάν υδροδότηση σε Γρίμποβο, Ψανή και Λιμάνι. Σημειώνεται πως πρόκειται για το νερό που χύνεται στη θάλασσα, το οποίο μάλιστα είναι πόσιμο, σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΝ.

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Αντώνης Φράγκος στη σχετική ενημέρωση που έκανε προς τα μέλη του σώματος, με το νερό που θα εξασφαλιστεί θα καλυφθούν οι ανάγκες ποτίσματος στον κήπο Ξενία και των πλατανιών στις παραλιακές οδούς, ενώ σύμφωνα με την πρόβλεψη θα καλυφθούν επίσης οι ανάγκες ποτίσματος που θα προκύψουν μελλοντικά σε Αλσύλλιο Γριμπόβου και νεροτσουλήθρες. Παράλληλα, και με τις κατάλληλες εγκρίσεις, θα διατίθεται δωρεάν νερό και στις βάρκες του λιμανιού.

Το υπολογιζόμενο συνολικό κόστος που προβλέπει την εγκατάσταση μηχανημάτων στην περιοχή του ΚΕΠ και δικτύου στο παραλιακό μέτωπο, αναμένεται να ανέλθει περί τα 4.500-5.000 συν το ΦΠΑ και με την εγκατάσταση του εν λόγω συστήματος θα καλύπτεται συνολικά μία έκταση 2,5 χλμ.

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.