Εννέα είναι συνολικά οι βουλευτές που μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει ότι παραιτούνται του δικαιώματός τους να λάβουν βουλευτικό αυτοκίνητο. Μεταξύ αυτών και ο βουλευτής Επικρατείας με το «Ποτάμι» που έλκει την καταγωγή του από την Περδικόβρυση και το Πέρκο της ορεινής Ναυπακτίας, Παναγιώτης Καρκατσούλης, αλλά και ο μεσολογγίτης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς.

Οι υπόλοιποι βουλευτές που επίσης παραιτήθηκαν του συγκεκριμένου δικαιώματος είναι ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης και οι βουλευτές Σταυρούλα Αντωνάκου, Γιώργος Αμυράς και Αντιγόνη Λυμπεράκη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Ψαρέα και Μουσταφά Μουσταφά, αλλά και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Καρκατσούλης

Ο Δρ. Παναγιώτης Καρκατσούλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Αφού αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκπόνησε διδακτορική διατριβή στην Κοινωνιολογία του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Bielefeld της Γερμανίας. Στη συνέχεια δίδαξε Δημόσια Πολιτική και Ρυθμιστική Διακυβέρνηση στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης για περισσότερα από 20 χρόνια, ενώ παράλληλα εργάστηκε ως ειδικός επιστήμονας στο Υπουργείο Προεδρίας Κυβερνήσεως. Δική του ήταν η ιδέα δημιουργίας των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), η οποία άρχισε να υλοποιείται την περίοδο που ήταν υφυπουργός εσωτερικών ο Σταύρος Μπένος. Όταν ανέλαβε υπουργός η Βάσω Παπανδρέου τα ΚΕΠ επεκτάθηκαν σε όλη την Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια η σχετική τεχνογνωσία εξήχθη σε όλες τις Βαλκανικές χώρες, στην Αίγυπτο, στη Συρία και στη Ρωσία. Έχει βραβευτεί δυο φορές από την Αμερικανική Εταιρία Διοικητικής Επιστήμης: το 2003 του απενεμήθη το βραβείο «Peter Boorsma» από το Νοτιοανατολικό Τομέα, ενώ το 2012 θα του απονεμηθεί στο Las Vegas το Διεθνές Βραβείο της ASPA. Η τελευταία είδηση έχει κάνει το γύρο του κόσμου λόγω της μη-αναμενόμενης διάκρισης Έλληνα στη θέση του «καλύτερου δημοσίου υπαλλήλου του κόσμου».

 

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.