Το αποτέλεσμα των εκλογών, το δίπολο μνημόνιο-αντιμνημόνιο, το «Ποτάμι», αλλά και τις επιδόσεις του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη στη Ναυπακτία σχολιάζει με δήλωσή του ο τέως Αντιδήμαρχος Ναυπάκτου και υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Παπαναστασόπουλος.

 

Αναλυτικά η δήλωση του κ.Παπαναστασόπουλου:

 

Το αποτέλεσμα των εκλογών αποδεικνύει ότι επιθυμία των πολλών ψηφοφόρων δεν ήταν το τέλος του μεταπολιτευτικού οικονομικού μοντέλου αλλά (μάλλον) η ανακαίνισή του. Ο δεξιός χώρος κράτησε τις περισσότερες δυνάμεις του, ενώ στο χώρο του κέντρου δεν μπορεί κανείς παρά να διαπιστώσει την κατάρρευση του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ, το οποίο σταδιακά αντικαθίσταται από το ΣΥΡΙΖΑ.

 

Είναι γεγονός, όσο κι αν είναι σκληρό, ότι ο πρωτόγονος λαϊκισμός, που εξαίρει τον «αγνό, αυθεντικό ,ενάρετο και μαρτυρικό» λαό πείθει πολλούς. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως για τα δεινά της χώρας φταίνε μόνο οι από πάνω. Οι προδοτικές ελίτ. Η απρόσμενη επιτυχία του κ. Καμένου το αποδεικνύει.Το δίπολο μνημόνιο- αντιμνημόνιο έχει διεισδύσει για τα καλά στην ελληνική κοινωνία αντικαθιστώντας όλο και περισσότερο την διαιρετική τομή αριστερά- δεξιά. Συνέπεια τούτου η νομιμοποίηση των πλέον αλλοπρόσαλλων μετακινήσεων, οι οποίες κατέληξαν και στο σχηματισμό της σημερινής κυβέρνησης. Ευχή όλων οι επιφυλάξεις μας να μην επαληθευτούν, για το καλό της χώρας και μόνο. Οι οιωνοί όμως δεν είναι με το μέρος μας.

 

Όσον αφορά το Ποτάμι, το μόνο σίγουρο είναι ότι ήρθε για να μείνει και θα μείνει. Χρειάζεται πολύ δουλειά από όλους μας. Χρειάζεται να αποκτήσουμε σταθερή δομή, όργανα με ενεργό ρόλο, χρειάζονται πολλά που θα πρέπει να γίνουν και πεποίθησή μου είναι ότι θα γίνουν. Το έχει ανάγκη άλλωστε η ελληνική κοινωνία, μας το ζητά και δεν πρέπει ή δεν μας επιτρέπεται να την απογοητεύσουμε.

 

Και μία παρατήρηση για την περιοχή της Ναυπακτίας. Στο δήμο μας το Ποτάμι συγκέντρωσε περίπου 1050 ψηφοδέλτια τα οποία θα μπορούσαν να δώσουν στους, υπεράριθμους για μικρό δήμο υποψηφίους του (3), τη στιγμή που τα άλλα κόμματα είχαν μόνο έναν, έως 2100 σταυρούς.  Αντ’ αυτού, ένα περιορισμένο άθροισμα 800 περίπου σταυρών κινήθηκαν τοπικά, προκαλώντας έτσι μια πολύ μεγάλη διαρροή- απώλεια και για το σύνολο των εδώ υποψηφίων. Το τι σημαίνει αυτό είναι κάτι που το Ποτάμι οφείλει να διερευνήσει, οφείλουμε και εμείς να το εξετάσουμε, οφείλει όμως παράλληλα να το σκεφτεί και η ίδια η κοινωνία.

 
 

Share on Facebook1Tweet about this on Twitter1Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.