Τα νέα δεν είναι ευχάριστα για τους 25 εργαζόμενους του υποκαταστήματος της αλυσίδας σούπερ μάρκετ στη Ναύπακτο καθώς οι τελευταίες εξελίξεις αναφέρουν πως το υποκατάστημα κλείνει οριστικά. Σύμφωνα με πληροφορίες από τους ίδιους τους εργαζόμενους, το πρωί της Δευτέρας μετά και από πρωτοβουλία που πάρθηκε από τους ίδιους, ήρθαν στη Ναύπακτο μέλη του Σωματείου εργαζομένων στην γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ έτσι ώστε να αποφασιστεί το μέλλον τόσο της επιχείρησης στη Ναύπακτο όσο και των 25 εργαζομένων.

Τελικά οι εκπρόσωποι του Σωματείου μετέφεραν τις άσχημες ειδήσεις από τα κεντρικά καθώς οι εργαζόμενοι στη Ναύπακτο μένουν χωρίς δουλειά αφού θεωρείται οριστικό το λουκέτο στο υποκατάστημα του σούπερ μάρκετ. Όπως λένε οι εργαζόμενοι εδώ και 20 ημέρες έκαναν ένα μεγάλο αγώνα για να δουν τι μέλλει γενέσθαι και σημειώνουν πως βρήκαν μεγάλη ανταπόκριση από το εργατικό κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας που από την πλευρά του πήρε πρωτοβουλίες έτσι ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.

Να σημειωθεί επίσης πως οι εργαζόμενοι είχαν βγει σε άδεια με αποδοχές από την πρώτη ημέρα ενώ τους είχαν καταβληθεί όλοι οι μισθοί και δεν υπήρχαν εκκρεμότητες από την πλευρά της επιχείρησης. Παράλληλα οι εκπρόσωποι του Σωματείου τόνισαν πως γίνονται προσπάθειες από την εταιρεία να βρεθεί χώρος που θα στεγάσει το υποκατάστημα και θα συνεχίσει την λειτουργία του.

Πως όμως φθάσαμε σε αυτό το σημείο; Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες από τους εργαζόμενους, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου που στεγαζόταν το σούπερ μάρκετ στη Λαγκαδούλα, έδειξε άκαμπτη στάση απέναντι στην εταιρεία για τα ενοίκια και παρόλο που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη μια πιο διαλλακτική συμπεριφορά, αυτή δεν υπήρξε με αποτέλεσμα οι πόρτες του σούπερ μάρκετ να παραμένουν κλειστές. Αυτή η άκαμπτη απόφαση του ιδιοκτήτη του ακινήτου, στάθηκε η αιτία για το λουκέτο, λένε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και τονίζουν πως έγιναν προσπάθειες για την εξεύρεση άλλου χώρου στην περιοχή. Δυστυχώς όμως δεν τελεσφόρησαν.

Σημειώνεται πως μέρος της συγκεκριμένης αλυσίδας έχει εξαγοραστεί από μεγάλη εταιρεία που δραστηριοποιείται στον ίδιο κλάδο, αλλά το υποκατάστημα της Ναυπάκτου δε συμπεριλαμβάνεται σε αυτή την εξαγορά. Οι εργαζόμενοι περίμεναν τον νέο ιδιοκτήτη να συμπεριλάβει και το υποκατάστημα της Ναυπάκτου στα σχέδιά του, αλλά όπως φαίνεται αυτό δεν κατέστη εφικτό.

Δείτε το ρεπορτάζ του Σ. Καρέλη για το Lepanto TV.

πηγή: lepantortv.gr
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.