Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από τις καταστροφικές κατολισθήσεις στην Κλεπά της ορεινής Ναυπακτίας, που αποτέλεσμα είχαν να προκαλέσουν σοβαρότατες ζημιές στην περιοχή. Θυμίζουμε πως για το χωριό και την κατάσταση που επικρατούσε εκεί, είχε σημάνει συναγερμός,   καθώς περίπου 50 άτομα είχαν αποκλειστεί λόγω των κατολισθήσεων.

Ομάδα της 6ης ΕΜΑΚ είχε καταφέρει να προσεγγίσει το χωριό ώστε να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό των κατοίκων και των επισκεπτών, ενώ τα συνεργεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Ναυπακτίας έφτασαν αρχικά μέχρι τα Κρυονέρια αναζητώντας τρόπους αποκατάστασης του δρόμου προς την Κλεπά. Η επικοινωνία των κατοίκων και των επισκεπτών του Σαββατοκύριακου πραγματοποιούταν μόνο μέσω κινητού τηλεφώνου, μιας και είχε διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ υπήρχαν προβλήματα και με τις γραμμές του ΟΤΕ. Μάλιστα, στην όλη επιχείρηση συμμετείχε και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Με δελτίο τύπου που δημοσιεύει σήμερα το e-nafpaktia.gr, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του σε όλους τους Κλεπαΐτες και ιδιαίτερα στον πρόεδρο και τους μόνιμους κατοίκους του χωριού.

Αναλυτικότερα αναφέρεται: «Με τη συμπλήρωση ενός έτους από την καταστροφική κατολίσθηση που έπληξε το χωριό μας την 1-02-2015, ο πρόεδρος και το Δ.Σ.του συλλόγου εκφράζοντας την αγωνία όλων των ΚΛΕΠΑΙΤΩΝ ενόψει των αποτελεσμάτων των γεωτρήσεων για το μέλλον του χωριού μας, δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση σε όλους τους ΚλεπαΪτες και ιδιαίτερα στον πρόεδρο και τους μόνιμους κατοίκους του χωριού μας καθώς και την υπόσχεση ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες που ήδη από την πρώτη στιγμή κάνει για να ξαναδούμε το χωριό μας όπως πριν«.

Share on Facebook3Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.