Ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος του προγράμματος της κομποστοποίησης που υλοποιείται σε σχολεία της Ναυπάκτου αλλά συμμετέχουν σε αυτό και πολλοί απλοί πολίτες που έχουν τοποθετήσει κάδους για κομπόστ στα σπίτια τους. Στόχος είναι, η μείωση των οικιακών απορριμμάτων.

Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα υλοποιείται στην περιοχή μας από αρκετά σχολεία καθώς η μαθητική κοινότητα μπορεί να επηρεάσει θετικά την υλοποίηση του σχεδίου δράσης του Συνδέσμου. Το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου ξεκίνησε η διανομή των κάδων, μετά από αξιολόγηση των αιτήσεων. Ήδη σε πολλά σχολεία έχουν ανοίξει τους κάδους και οι μαθητές έχουν μοιράσει το χώμα – λίπασμα το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον κήπο και τα λουλούδια του σπιτιού. Οι μαθητές του τρίτου Γυμνασίου Ναυπάκτου φανερά ικανοποιημένοι από την προσπάθειά τους προτρέπουν και άλλους συμπολίτες τους να συμμετέχουν στην κομποστοποίηση.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του σχολείου Πέτρος Πιτσιάκκας σημείωσε πως το σχολείο αναπτύσσει διάφορες δραστηριότητες. «Μία από αυτές ήταν και το πρόγραμμα της κομποστοποίησης. Η δράση αυτή συνδιοργανώθηκε με τον Σύνδεσμο του ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας και τον Δήμο Ναυπακτίας και οι καθηγητές που είχαν την ευθύνη ο κ. Δρίβας και η κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Πατσούρας και ο κ. Βερύκιος, σε συνεργασία πάντα με τα παιδιά, έκαναν μια καταπληκτική δουλειά και το αποτέλεσμα το βλέπουμε και δεν είναι άλλο από το βιολογικό χώμα. Με τον τρόπο αυτό, μπαίνει η φιλοσοφία της ανακύκλωσης των οικιακών απορριμμάτων στη ζωή των παιδιών αλλά και των οικογενειών τους. Αυτό εξάλλου θέλαμε και για αυτό η πρωτοβουλία αγκαλιάστηκε από την αρχή», επεσήμανε ο κ. Πιτσιάκκας ο οποίος ευχαρίστησε τους υπεύθυνους για την όλη δράση και ιδιαίτερα τα παιδιά.

Ο αντιδήμαρχος Κώστας Καρακώστας, σημείωσε από την πλευρά του ότι το πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη και θα αξιολογηθεί σε τρεις μήνες περίπου. Εξήρε την μεγάλη προσπάθεια των εκπαιδευτικών και των μαθητών που συμμετείχαν μέσω των σχολικών τους μονάδων στην κομποστοποίηση των οικιακών απορριμμάτων. Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος, δύο σχολεία, το 1ο Λύκειο και το 3ο Γυμνάσιο, με έξοδα του Συνδέσμου του ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας παρακολούθησαν την διαδικασία που ακολουθείται σε εργοστάσιο κομποστοποίησης. «Ευελπιστούμε πως το πρόγραμμα θα δώσει ουσιαστική βοήθεια τόσο στον Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της 1ης Γεωγραφικής Ενότητας όσο και στο Δήμο Ναυπακτίας», υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Καρακώστας.

 
 

πηγή: lepantortv.gr

Share on Facebook1Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.