Όπως και αναμενόταν, δεν έγινε αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο, με ομόφωνη απόφαση μάλιστα, η πρόταση των επενδυτών της Ανώνυμης Εταιρείας στην οποία έχει παραχωρηθεί η χρήση της περιοχής των στρεμμάτων στις εκβολές της Βαριάς (γνωστής σε όλους ως νεροτσουλήθρες) για τροποποίηση των όρων της σύμβασης με το Δήμο Ναυπακτίας, ενώ εγκρίθηκε η εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου για καταγγελία της σύμβασης που ισχύει από τις 22 Απριλίου 2002, αλλά και η άσκηση ένδικων μέσων κατά της εν λόγω εταιρείας.

Στα βασικά σημεία του θέματος αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας, ο νομικός και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου, Αντώνης Φράγκος, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά την απόφαση της διαπαραταξιακής επιτροπής που έχει συσταθεί και η οποία συνεκλήθη να συνεδριάσει την περασμένη Παρασκευή. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, δε θα πρέπει να γίνει αποδεκτή η πρόταση των επενδυτών, ενώ θα πρέπει να εξεταστεί η λήψη πρωτοβουλιών για την καταγγελία της σύμβασης. Κοινή συνισταμένη του συνόλου των παρατάξεων που συμμετείχαν στη διαπαραταξιακή ήταν η πεποίθηση ότι θα πρέπει να μπει ένα τέλος στην υπόθεση που ως μοναδικό αποτέλεσμα έχει την παρατεταμένη υποβάθμιση ενός χώρου “φιλέτο” για την ευρύτερη περιοχή. Πέραν τούτου όμως, για τις δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Ναυπακτίας, δεν είναι και λίγοι οι όροι της εν ενεργεία σύμβασης που έχουν παραβιαστεί από την εταιρεία, με κυριότερους, επί παραδείγματι, την καταβολή των μισθωμάτων, τη λειτουργία του χώρου και τη συντήρηση του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής. Παράλληλα, προβληματισμό προκαλεί η πρόταση από πλευράς επενδυτών η πρόταση επένδυσης που ξεπερνά το 1 εκ. ευρώ, τη στιγμή που υπάρχουν ενδείξεις για αδυναμία της εταιρείας να καταβάλλει ακόμη και τα μισθώματα που οφείλει.

«Σκοπός μας ήταν η επαναλειτουργία»

«Σκοπός της δημοτικής αρχής ήταν εξ αρχής η επαναλειτουργία του χώρου» είπε μεταξύ άλλων ο κ.Φράγκος, σημειώνοντας όμως πως δεν ήταν γνωστά κάποια σημαντικά στοιχεία, όπως το ότι είχε κατατεθεί από την εταιρεία αίτηση για υπαγωγή της στο άρθρο 99.

“Η εταιρεία είναι έτοιμη να προσφύγει στα δικαστήρια”

Εκ μέρους των επενδυτών τοποθετήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και ο νομικός σύμβουλος κ.Καραμέτος, ο οποίος στο πλαίσιο μίας περίπου εικοσάλεπτης παρέμβασης, αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης, αλλά και στις τελευταίες εξελίξεις. Συγκεκριμένα, σημείωσε πως παρά το γεγονός ότι οι επενδυτές είχαν ζητήσει να παρευρεθούν στη διαπαραταξιακή επιτροπή, τελικώς δεν εκλήθησαν. Με αφορμή το συγκεκριμένο, ο κ.Καραμέτος σχολίασε χαρακτηριστικά πως “μας έχετε προ τετελεσμένου γεγονότος”. Τόνισε δε ότι η εταιρεία δεν οφείλει κανένα μίσθωμα και δε βρίσκεται σε κατάσταση πτώχευσης. Ενώ, δήλωσε πως δεν μπορεί να καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα που έχει διαγνώσει η επιτροπή, από τη στιγμή μάλιστα που διεφάνη αρχικά από την παρούσα δημοτική αρχή ότι υπάρχει διάθεση εξεύρεσης λύσης. Προς τούτο ο κ.Καραμέτος δήλωσε ότι “η εταιρεία είναι έτοιμη να προσφύγει στα δικαστήρια. Η διεκδίκηση όλων των δικαιωμάτων μας είναι για εμάς μονόδρομος”.

“Ο Δήμος δε δημιούργησε κανέναν πρόσχωμα”

Ο Δήμος δε δημιούργησε κανένα πρόσχωμα!” τόνισε με παρέμβασή της η νομική σύμβουλος του Δήμου Ναυπακτίας Βιβιάνα Ρήγα, η οποία και αντέκρουσε συγκεκριμένους ισχυρισμούς του εκπροσώπου της εταιρείας που για την ίδια δεν ευσταθούν. Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Ναυπακτίας Θωμάς Κοτρωνιάς αναφέρθηκε στις οφειλές της εταιρείας, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι «τίποτα δεν αποδεικνύει τη βιωσιμότητά της«. Ενώ, ο επικεφαλής της παράταξης «Ανανέωση και Δημιουργία» Γιώργος Γούλας σχολίασε τις σημαντικές καθυστερήσεις που υπήρξαν στο θέμα.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.