Υπόμνημα με θέμα «Ο Γολγοθάς των φορολογικών δηλώσεων» απέστειλε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ναυπακτίας & Δωρίδας, με αποδέκτες την Πρόεδρο της Βουλής, τον Υπ. Οικονομικών, την αναπληρωτή Υπ. Οικονομικων, τη Γενική Γραμματεία, τους βουλευτές του Ν. Αιτ/νίας.

Διαβάστε όλο το υπόμνημα:

Για μία ακόμη φορά επιχειρήθηκε  η  αναμόρφωση   του  φορολογικού  συστήματος από  την  προηγούμενη κυβέρνηση    , για μία ακόμη φορά μεταβλήθηκαν όλα, για μία ακόμη φορά όλα τα ίδια έμειναν. Καταργήθηκαν νόμοι και στην θέση τους θεσπίστηκαν καινούριοι, όμως στην ουσία τίποτα δεν άλλαξε προς το καλύτερο, δεν έγινε το σύστημα δικαιότερο,  δεν πατάχθηκε ούτε η γραφειοκρατία, ούτε η φοροδιαφυγή, ούτε βέβαια επήλθε η  ανάπτυξη. Το  μηχανογραφικό  σύστημα  του  taxis δοκιμάζει τις  αντοχές  του , με  συνεχή  προβλήματα  ,  που  αντί  να  είναι  στη  υπηρεσία  του  πολίτη  ,  υπηρετεί  ο  πολίτης  το  σύστημα  .Τα   error  είναι  σε  ημερήσια  διάταξη  . Θεσπίστηκαν  νόμοι  άδικοι  που   καλούν  πολίτες  άνεργους  , με μηδενικά εισοδήματα ,να καταβάλουν  τεράστια  ποσά  για καλύψουν τη μαύρη τρύπα, τα δάνεια και τη κακοδιαχείριση τόσων χρόνων. Όσο για επενδύσεις ούτε λόγος , δεδομένου ότι ο κάθε επενδυτής είναι εν δυνάμει διωκόμενος , αλλά και πώς να δράσει σε ένα τόσο μεταβαλλόμενο φορολογικό περιβάλλον. Που είναι τα αναπτυξιακά μέτρα και η κατεύθυνση που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση; Σε όλους είναι γνωστό ότι σε μία υφεσιακή οικονομία η  υπερφορολόγηση επιτείνει το πρόβλημα και τη βάζει πιο βαθιά στην ύφεση.

Φορολογία αγροτών

  Ως γνωστόν καταργήθηκε ο τεκμαρτός τρόπος προσδιορισμού εισοδήματος των αγροτών για το 2014 και  καλούνται  τώρα  να  προσκομίσουν  παραστατικά  εσόδων  και  εξόδων  ,χωρίς να έχουν δοθεί σαφές οδηγίες που ακόμη εκκρεμούν , για τον τρόπο φορολόγηση των.  Η κατάσταση αυτή έχει φέρει σε απόγνωση λογιστές και αγρότες, ειδικότερα της επαρχίας.  Αγροτικά  εισοδήματα  έχουν  και  πολλά  από  τα  μέλη  μας  ,  που μας  μεταφέρουν  την  οργή    και    αγανάκτηση  τους  που για  μια  ακόμη  φορά  αιφνιδιάζονται  και  καλούνται  να  πληρώσουν  το  μάρμαρο. Κύριοι γνωρίζει κανείς από εσάς να συμπληρώσει τη φορολογική του δήλωση; Γνωρίζετε τι απαιτείται για να συμπληρωθεί η δήλωση αγρότη;

Για φέτος είναι αδύνατο να υποβληθούν οι δηλώσεις αγροτών με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται. Μία είναι η εναλλακτική λύση. Για όσους επιθυμούν, NA ΙΣΧΥΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 2016(ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΠΑΡΗΛΘΕ Ο ΜΙΣΟΣ ΧΡΟΝΟΣ) Ο ΠΑΛΑΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ.

Σε αντίθετη περίπτωση ούτε τέλος του 2015 δεν πρόκειται να έχουν υποβληθεί οι δηλώσεις, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Προθεσμίες

Ήδη οι προθεσμίες των φορολογικών δηλώσεων λήγουν, πριν καν ανοίξει η εφαρμογή στο TAXIS. Η εφαρμογή για τα νομικά πρόσωπα δεν έχει ανοίξει και των φυσικών προσώπων θεωρητικά άνοιξε πριν 15 ημέρες με χιλιάδες λάθη στα ανηρτημένα και κλειδωμένα στοιχεία των δηλώσεων. Σημαντικές ερμηνευτικές εγκύκλιοι καθυστέρησαν 2 χρόνια να εκδοθούν και μερικές  εξεδόθησαν μόλις  χθές , δηλαδή  στις 3/6/2015. Συνολικά πρέπει να υποβληθούν φέτος , περίπου 6.000.000 δηλώσεις και με πολλαπλάσια στοιχεία που πρέπει να καταχωρηθούν, από αυτά των προηγούμενων ετών. Τα προηγούμενα χρόνια η διάρκεια υποβολής των δηλώσεων ήταν περίπου 4 μήνες. Φέτος με πολλαπλάσια στοιχεία, λιγότερο από ένα μήνα. Αν δεν ληφθεί μέριμνα για την απρόσκοπτη υποβολή των δηλώσεων ,έχουμε τρεις επιλογές. Η 1η είναι να την στείλουμε σε εσάς και να την υποβάλλατε εσείς,   η 2η να την στείλουμε λευκή, και η 3η να μην την υποβάλλουμε καθόλου. Επειδή δεν θέλουμε τέτοιες ακραίες καταστάσεις και επειδή θέλουμε να είμαστε συνεπείς, ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΟΝ  ΕΠΑΡΚΗ  ΧΡΟΝΟ  , ΣΑΦΕΙΣ  ΟΔΗΓΙΕΣ  ,ΚΑΙ  ΕΥΧΡΗΣΤΟ  ΣΥΣΤΗΜΑ  ΤΑΧΙS,  ΓΙΑ  ΝΑ  ΥΠΟΒΑΛΟΥΜΕ,  ΝΟΜΙΜΑ  ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΑ ,ΚΑΙ  ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ  ΤΙΣ  ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΜΑΣ  .

                                          Για   την  Ομοσπονδία

Ο  πρόεδρος                                                                                 Ο  γραμματέας

Δαβανέλος  θέμης                                                          Αναδιώτης  Κωνσταντίνος  

Share on Facebook4Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.