Ένα από τα βασικά θέματα, που τροφοδοτούν διαχρονικά την αντιπαράθεση μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης στο Δήμο Ναυπακτίας, είναι αναμφισβήτητα αυτό της ΔΕΥΑΝ. Αυτή τη φορά, αφορμή για ένα νέο επεισόδιο στάθηκε η ενημέρωση σχετικά με τα προβλήματα καταμέτρησης των παροχών ύδρευσης και του ελέγχου στις δυτικές περιοχές της πόλης της Ναυπάκτου από τον αντιδήμαρχο Ναυπακτίας και πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ, Θωμά Κοτρωνιά κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή.

Όπως ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο κ.Κοτρωνιάς, από τη συλλογή των έως τώρα στοιχείων προκύπτουν 19 ακίνητα που δεν είχαν άδεια ύδρευσης-αποχέτευσης και συνεπώς και υδρόμετρο, αλλά και 188 περιπτώσεις με πολύ μεγάλες αποκλίσεις υδρομέτρων.

Για την πρώτη περίπτωση σχολίασε πως «Σε αυτούς τους ιδιοκτήτες, η ΔΕΥΑΝ αναζητά μέσο όρο 1000 ευρώ, όσο είναι και το κόστος σύνδεσης. Επίσης υπάρχει επιβολή προστίμου που ανέρχεται στο 8πλάσιο της τεκμαρτής δαπάνης. Υπάρχει μία Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπει ελάχιστη τεκμαρτή δαπάνη για μία οικογένεια 250 κυβικών/χρόνο. Τουτέστιν 80.000 κυβικά και σε χρήματα 90.000 ευρώ. Η πρώτη λοιπόν παράμετρος αφορά σε ένα ποσό της τάξεως των 110.000 ευρώ και το οποίο η Εταιρεία καταλογίζει σε αυτούς».

Όσον αφορά στις 188 περιπτώσεις με τις πολύ μεγάλες αποκλίσεις υδρομέτρων «έχουμε ορισμένες παραδοχές. Κοστολογούμε το β εξάμηνο του 2014, αφαιρούμε τα κυβικά που πλήρωσαν και κάνουμε ταξινόμηση όσον αφορά στην τιμολογιακή πολιτική, ανάλογα με τα κυβικά, και το συνολικό κόστος για την Εταιρεία που προκύπτει ανέρχεται σε 119.000 ευρώ συν το ΦΠΑ. Περίπου 145.000 ευρώ. Η εκτίμηση είναι ότι το τελικό ποσό θα αγγίξει τα 256.000 ευρώ», είπε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ για να προσθέσει πως «έδωσα εντολή να συνεχιστεί η διαδικασία και μόλις εχθές μου έφεραν άλλες 6 περιπτώσεις«.

«Είχατε μιλήσει για περίπου 1 εκ. ευρώ διαφυγόντα κέρδη στην εταιρεία. Έχετε εικόνα σήμερα; Υπάρχουν διοικητικές ευθύνες, ευθύνες υπαλλήλων;» ζήτησε να μάθει ο επικεφαλής της παράταξης «Αλλάζουμε Μαζί τη Ναυπακτία» Θανάσης Παπαθανάσης για να λάβει την απάντηση λίγη ώρα αργότερα από το δικηγόρο και πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Αντώνη Φράγκο ότι όσον αφορά στο νομικό σκέλος της υπόθεσης, ο υπάλληλος που φέρεται να έχει την ευθύνη έχει ήδη κληθεί σε απολογία, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως η δημοτική αρχή χειρίζεται το θέμα με τη δέουσα σοβαρότητα.

«Τα αποτελέσματα είναι πενιχρά, συγκριτικά με τις αρχικές τοποθετήσεις του προέδρου της ΔΕΥΑΝ. Με λιγότερα πυροτεχνήματα θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα» σχολίασε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μπουλές καταλογίζοντας ευθύνες για λάθος τακτική στη δημοτική αρχή «πάνω στην αγωνία σας να δείξετε ότι ήρθατε να σώσετε ό,τι έκαναν οι προηγούμενοι». Ο πρώην Δήμαρχος άφησε μάλιστα αιχμές για τη Διοίκηση της Εταιρείας σημειώνοντας, αναφερόμενους στους παραβάτες, ότι με τον τρόπο που αναδείχθηκε το θέμα ουσιαστικά ειδοποιήθηκαν ώστε να λάβουν τα μέτρα τους. Παράλληλα, ζήτησε καλύτερη ενημέρωση επί των συνεδριάσεων των Διοκητικών Συμβουλίων της ΔΕΥΑΝ, αλλά και να επιτρέπεται στην παράταξή του η παρακολούθηση αυτών.

«Να τελειώσει το θέμα για να λήξει και το αίσθημα της αδικίας που υπάρχει στον κόσμο. Κακός μάντης να μη γίνω, αλλά μπορεί να αυξηθούν τα ανείσπρακτα της Εταιρείας» σημείωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της παράταξης «Ανάπτυξη και Δημιουργία», Γιώργος Γούλας.

Απαντώντας στον κ.Μπουλέ, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ ανέφερε πως «αντί να κάνει την αυτοκριτική του, πετάει τη μπάλα εκτός γηπέδου. Αγνοεί ο κ.Μπουλές ότι υπάρχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης» και απευθυνόμενος στον ίδιο είπε «θα χαρούμε να έρχεστε στα Συμβούλια, αλλά και να μας φέρετε συγκεκριμένες γραπτές προτάσεις για την εντιμότητα των λεγομένων σας».

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.