Την Παρασκευή 11/12/2015 διεξήχθη με πολύ μεγάλη επιτυχία η ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το Ινστιτούτο Εργασίας / Γ.Σ.Ε.Ε. και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας.

Η ημερίδα είχε θέμα: «Ελληνική Οικονομία, Απασχόληση & Ανθρώπινο Δυναμικό. Δεδομένα και εναλλακτικές πολιτικές».

Η αθρόα προσέλευση του κόσμου και η ενεργή συμμετοχή των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων της περιοχής στις εργασίες της ημερίδας, ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι μέσα από συντονισμένο διάλογο και με τις επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις, όπως αυτές που προτείνει το Συνδικαλιστικό Κίνημα, υπάρχουν δυνατότητες αναστροφής του κακού κλίματος στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο της ημερίδας ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπακτίας & Δωρίδας κ. Χάρος Αριστομένης, παρουσίασε με σύντομο και μεστό πολιτικό λόγο το στόχο των παρεμβάσεων που υλοποιούνται στην περιοχή μας από το Εργατικό Κέντρο.

Οι δήμαρχοι Ναυπακτίας κ. Λουκόπουλος Παναγιώτης και Δωρίδας κ. Καπεντζώνης Γιώργος με τους σύντομους χαιρετισμούς τους ανέδειξαν τη σημασία της συνεργασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με φορείς όπως το Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας προς όφελος της κοινωνίας.

Στην ομιλία του ο κ. Θωμάς Φίλιππος, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Εργασίας / ΓΣΕΕ παρουσίασε την πολιτική στόχευση των παρεμβάσεων του φορέα μέσα από την οποία υπάρχει θετική συμβολή στην προσπάθεια της χώρας για αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης.

Ο κ. Αργείτης Γιώργος, επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και καθηγητής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ανέλυσε με τεκμηριωμένο και πλήρως κατατοπιστικό τρόπο την κατάσταση και τις προοπτικές της χώρας μας. Στα θετικά της παρουσίασης καταγράφεται ότι έχουν κατατεθεί δημόσια υλοποιήσιμες εναλλακτικές προτάσεις αντιμετώπισης των δυσμενών συνεπειών της κρίσης και ανάσχεσης της διογκούμενης ανεργίας στην Ελλάδα και ελπίζουμε για την υιοθέτησή τους προς όφελος όλης της κοινωνίας.

Ο κ. Γούλας Χρήστος, διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, στην ομιλία του, ανέλυσε με επιστημονική τεκμηρίωση την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις εργασιακές σχέσεις στην αγορά εργασίας, ενώ παρουσίασε τις παρεμβάσεις του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ. Από την ομιλία καταδεικνύεται ότι οι δράσεις-τομές του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της υλοποίησής τους, αποτελούν σημείο αναφοράς για ουσιαστικές παρεμβάσεις στο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας.

Μετά το τέλος των ομιλιών, ακολούθησε γόνιμος διάλογος με έντονο ενδιαφέρον μεταξύ των παρευρισκομένων και των ομιλητών.

Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε εργαζόμενους που συμμετείχαν σε προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης.

Οι εργασίες της ημερίδας απέδειξαν με τον πλέον φανερό τρόπο, ότι το Συνδικαλιστικό Κίνημα μέσα από τους επιστημονικούς τους φορείς είναι σε θέση να θέτει βιώσιμες και επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις θέτοντας παράλληλα ποιοτικές προδιαγραφές στις παρεμβάσεις του με στόχευση, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα προς όφελος όλης της κοινωνίας.

 

Share on Facebook4Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.