Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα τη «Δημιουργία δικτύου για την εδραίωση Πολιτικής ενάντια στον εκφοβισμό», που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Δ/νσης Π. & Δ. Εκπ/σης  Δυτικής Ελλάδας και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Σχολικής Συμβούλου 7ης Περιφέρειας Π.Ε. Αιτ/νιας στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το έργο SONET-BULL του Ελληνικού Ανοικτού Παν/μιου και το Σχολικό Σύμβουλο 5ης Περιφέρειας Ειδικής Αγωγής , έθεσε τους εξής στόχους:

Την ενίσχυση της συνεργασίας διαλόγου μεταξύ σχολείων για το θέμα της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού
Την ενημέρωση για τη σημασία της Πολιτικής που πρέπει να έχει το κάθε σχολείο
Τη σύνδεση σχολείου – οικογένειας
Τη δημιουργία ενός τοπικού δικτύου για το σχεδιασμό, την υλοποίηση και τη διατήρηση της πολιτικής

Η ανταπόκριση υπήρξε εντυπωσιακή, καθώς δεκατέσσερα Δημοτικά Σχολεία και ένα Ειδικό Σχολείο της ευρύτερης περιοχής της Ναυπάκτου, σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά και μέλη των Ομάδων Δράσεων Πρόληψης του κάθε σχολείου συμμετείχαν ενεργά μέσω αντιπροσώπων τόσο στην Ημερίδα, όσο και στο εργαστήριο που ακολούθησε.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ. Κολοβός Βασίλειος και ο Σχολικός Σύμβουλος  5ης Περιφέρειας Ειδικής Αγωγής Δυτικής Ελλάδας κ. Θάνος Ρισβάς. Μεταξύ των ομιλητών που πλαισίωσαν την εκδήλωση με παρουσιάσεις, ήταν ο κος Θεόδωρος Μπαρής, Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής καθοδήγησης Π.Ε Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας, η κα Κατερίνα Νικολακοπούλου, Σχολική Σύμβουλος 7ης Περιφέρειας Π.Ε. Αιτ/νιας – μέλος ΠΟΔΠ της Δυτικής Ελλάδας, ο κος Αχιλλέας Καμέας, Αναπληρωτής καθηγητής ΕΑΠ, Συντονιστής έργου SONET-BULL, η κα Ιφιγένεια Σωτηροπούλου, Ψυχολόγος, Εθνική συντονίστρια εκπαιδ/νων για την Ελλάδα στο έργο SONET-BULL.

Οι υπεύθυνοι της ημερίδας με επίσημη ανακοίνωση ευχαριστούν ιδιαίτερα το Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου για την φιλοξενία της εκδήλωσης, κ. Κωνσταντίνο Κοντογιάννη. Ειδικότερα, όπως αναφέρουν, συμμετείχαν: Διευθυντές, μέλη ΟΔΠ και εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των Δημ. Σχολείων 1ου, 2ου, 3ου, 4ου, 5ου, 6ου και 7ου Ναυπάκτου, Λυγιά, Ξηροπήγαδου, Δάφνης, Τρίκορφου, Κάμπου Στράνωμας, Αντιρρίου, του Ειδικού Σχολείου Ναυπάκτου και του Ιδιωτικού Σχολείου «Εκπαιδευτήρια Πάνου».

Share on Facebook3Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.