Νέα Διοίκηση, αλλά και αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρος Ναυπακτίας και Δωρίδας, αλλά και την Ομοσπονδία καλείται να αναδείξει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Σε μήνυμά του το ΠΑΜΕ αναφέρει μεταξύ άλλων: «καταδικάζουμε την αδράνεια, τη συναίνεση και την υποταγή στα συμφέροντα της εγοδοσίας. Να μην χάσουμε άλλο χρόνο να αναδείξουμε νέα Διοίκηση αταλάντευτους υπηρέτες των συμφερόντων μας που η εργοδοσία και η κυβέρνηση δεν θα μπορούν να τρομοκρατήσουν, να ενσωματώσουν, να εξαγοράσουν«.

 

Αναλυτικά:

Συναδέλφισσες/φοι,
Το Σωματείο μας προχωρά σε εκλογές από:
Δευτέρα 29/6/15 και ώρα από 15.00 έως 19.00
Τρίτη 30/06/15 και ώρα απο 13.00 έως17.30
Τετάρτη 01/07/15 και ώρα από 13.00 έως 17.30
Πέμπτη 02/07/15 και ώρα από 13.00 έως 17.30 στο Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας, για την ανάδειξη νέας Διοίκησης του Σωματείου και αντιπροσώπους στο Ε.Κ. Ναυπακτίας και Δωρίδας, όπως και αντιπροσώπους για την Ομοσπονδία. Οι εκλογές γίνονται σε μια περίοδο που τα προβλήματα των εργαζομένων συνεχώς μεγαλώνουν και οξύνονται.
Η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. παρά τις υποσχέσεις και τις διακηρύξεις για το σκίσημο των μνημονίων και των αντεργατικών Νόμων, διατηρούν ανέπαφο όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχει τσακίσει τα δικαιώματά μας. Διαπραγματεύονται το τρίτο μνημόνιο που ανεξάρτητα πώς θα το ονομάσουν θα περιέχει και νέα αντεργατικά μέτρα.
Η εργοδοσία, στους χώρους δουλειάς αξιοποιεί την κρίση και την πολιτική της κυβέρνησης και αναγκάζει τους εργαζόμενους, να εργάζονται με εξευτελιστικούς μισθούς και μεροκάματα, σε πολλές περιπτώσεις ανασφάλιστοι και με καθυστερήσεις στις πληρωμές.
Η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Σωματείου όλα αυτά τα χρόνια που έχει ευθύνη στη διοίκηση, όχι μόνο δεν παρενέβει, δεν οργάνωσε δράση για τα οξυμένα προβλήματα των εργαζόμενων, αυτή η ηγεσία πρωτοστάτησε σε όλα τα συνδικαλιστικά όργανα του κινήματος Ε.Κ. Ναυπακτίας – Δωρίδας, Ομοσπονδία, ΓΣΕΕ να περνά η λογική της συνέναισης και της υποταγής στα συμφέροντα της εργοδοσίας.
Η πλειοψηφία του Σωματείου, φέρει βαριές ευθύνες γενικότερες για τη στάση της και την δράση της και βοήθησε να περάσουν οι πολιτικές των κυβερνήσεων που τσάκισαν τα δικαιώματά μας.
Έχουν καταντήσει το Δ.Σ. του Σωματείου εκλογικό μηχανισμό, παραγωγής αντιπροσώπων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που συνδέεται άριστα η σημερινή ηγεσία του.
Ο ρόλος της εξαντλείται από εκλογές σε εκλογές, άντε και κάποια σεμινάρια που οργανώνουν για ευνόηους λόγους.
Έχουν σταθερά εχθρικό μέτωπο ενάντια στην μειοψηφία, τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ και σε κάθε δική μας προσπάθεια να λειτουργήσει και να δράσει το Σωματείο συναντάμε τη συκοφαντία και την άρνηση.

Συνάδελφοι,
Οι εργαζόμενοι σε αυτές τις εκλογές χρειάζεται να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να αναδείξουν Νέα Διοίκηση που θα μπορεί και θα θέλει να ενώσει και να συσπειρώσει τους εργαζόμενους σε ταξική κατεύθυνση, για την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων.
Η μόνη δύναμη που μπορεί και θέλει να κάνει το Σωματείο εργαλείο, αποκούμπι στα χέρια των εργαζόμενων είναι η ψήφος στην Αγωνιστική Συνεργασία.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Καταδικάζουμε την αδράνεια, τη συναίνεση και την υποταγή στα συμφέροντα της εγοδοσίας.
Να μην χάσουμε άλλο χρόνο να αναδείξουμε νέα Διοίκηση αταλάντευτους υπηρέτες των συμφερόντων μας που η εργοδοσία και η κυβέρνηση δεν θα μπορούν να τρομοκρατήσουν, να ενσωματώσουν, να εξαγοράσουν.

Απαιτούμε, διεκδικούμε:
Υπογραφή Συλογικών Συμβάσεων Εργασίας που να καλύπτει τις ανάγκες μας στο ύψος της ΣΣΕ του 2009 με όλα τα θεσμικά και μισθολογικά δικαιώματα.
Άμεση επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751€.
Κάλυψη όλων των απωλειών – Κατάργηση των αντεργατικών Νόμων.
Ουσιαστική προστασία των ανέργων.
ΟΛΟΙ στις εκλογές 29 – 30/6 και 1-2/7/15 ψηφίζουμε Αγωνιστική Συνεργασία για Σωματείο δυνατό, ταξικά προσανατολισμένο για τα συμφέροντά μας.

Share on Facebook1Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.