Το νόημα της 3ης Δεκεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας ΑμεΑ, επικοινώνησαν και φέτος στην πόλη της Ναυπάκτου αντιπροσωπίες από όλα τα σχολεία της περιοχής, σε μια συγκινητική εκδήλωση-συνάντηση στο χώρο του λιμανιού, παρουσία και παιδιών με αναπηρίες.

Το μήνυμα ξεκάθαρο: «Κανείς δεν είναι μόνος- Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί».

Τα παιδιά όλα μαζί ζωγράφισαν, τραγούδησαν και χόρεψαν, ενώ αυτά των αντιπροσωπειών των σχολείων βίωσαν μεταφορικά το πώς είναι η ζωή ενός ανθρώπου με αναπηρία. Κάθισαν σε αναπηρικά αμαξίδια, φόρεσαν μεγάλα γάντια στα χέρια και κάλυψαν τα μάτια τους με μαντήλια. Με αυτό τον τρόπο, έστω και για λίγο, μπόρεσαν να κοιτάξουν τον κόσμο από μια άλλη σκοπιά, παίρνοντας, αλλά και πολύ περισσότερο στέλνοντας το μήνυμα της συνύπαρξης, της αγάπης, της ευαισθησίας και κυρίως της αλληλοϋποστήριξης.

Την εκδήλωση οργάνωσε το ΕΕΕΕΚ, μαζί με το Ειδικό Δημοτικό σχολείο Ναυπάκτου, ενώ συμμετείχε και το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας του Συλλόγου ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Παναγιώτης Λουκόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Σύψας και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ» και ταυτόχρονα Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής 5ης περιφέρειας Δ. Στερεάς κ. Αθανάσιος Ρισβάς.

amea.jpg amea 3.jpg amea 4.jpg amea 5.jpg amea 6.jpg amea 7.jpg amea 8.jpg

 

πηγή: Αλκυόνη

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.