Ο Πρόεδρος της Σικελίας Giovanni Ardizzone, συναντήθηκε στις 5 Αυγούστου στο Παλέρμο της Σικελίας με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Ναυπακτίας Γιάννη Ράπτη και την εκπρόσωπο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Αμαλία Τσαγκαράκη. Ο Πρόεδρος ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία του Ευρωπαϊκού Δικτύου «Από την Ναυμαχία του Lepanto στην Ευρωπαϊκή Ένωση», που συστάθηκε και υπογράφτηκε πέρυσι τον Οκτώβρη στον πύργο Μπότσαρη στη Ναύπακτο, από πολλές ευρωπαϊκές πόλεις και οργανώσεις, που έχουν στην ιστορία τους την μεγάλη Ναυμαχία. Σκοπός του δικτύου είναι ο κοινός βηματισμός των εταίρων στις σημερινές δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συγκυρίες.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Ναυπακτίας «Ο Πρόεδρος Ardizzone εξέφρασε το ενδιαφέρον του κοινοβουλίου της Σικελίας, για να ενταχτεί ολόκληρη η Σικελία στο δίκτυο! Ζήτησε να επισκεφτεί τη Ναύπακτο φέτος τον Οκτώβρη, μαζί με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, προκειμένου να συνεχιστούν οι συζητήσεις για τις προϋποθέσεις ένταξης τόσο της Σικελίας όσο και της ΚΕΔΕ!

Επειδή η Έδρα του Δικτύου είναι η Ναύπακτος, όλοι οι ενδιαφερόμενοι παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή κάθε βήμα μας και είναι συνεχείς οι προτάσεις για συμμετοχή και νέων πόλεων. Επίσης υπάρχουν αιτήματα δημοσιογράφων ξένων μέσων ενημέρωσης με παγκόσμια απήχηση και εκατομμύρια αναγνώστες, με ενδιαφέρον να καλύψουν τόσο τις φετινές εκδηλώσεις, όσο και να ενημερωθούν για το δίκτυο.

Η τόσο σημαντική παρέμβασή μας δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες μεταξύ των εταίρων, σε ζητήματα επικοινωνίας και ανταλλαγών πολιτισμού και τουρισμού, καθώς και για κοινή πορεία μέσα από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα του κλίματος εμπιστοσύνης που αναπτύχτηκε τον τελευταίο χρόνο και των δυναμικών προτάσεων που έκανε ο Δήμος μας στους «συγκληρονόμους» της ιστορίας της Ναυμαχίας του Lepanto. Ο σπόρος που σπείραμε έχει τις καλύτερες προϋποθέσεις να γίνει δέντρο, να καρπίσει και να ζήσει πάρα πολλά χρόνια. Οι συζητήσεις που γίνονται σήμερα σ’ ολόκληρη την Ευρώπη για την μικρή μας πόλη, πρέπει να φροντίσουμε να συνεχιστούν πριν χαθεί πάλι το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων και μαζί τους και η ευκαιρία μας«.

Share on Facebook2Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.