Στην 444η επέτειο από την Ναυμαχία του Lepanto, στην Μεσσίνα της Ιταλίας, το Δήμο Ναυπακτίας εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Τάκης Λουκόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Σιαμαντάς και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιάννης Ράπτης. Οι εκδηλώσεις που παρακολούθησαν συμπεριελάμβαναν διαλέξεις πανεπιστημιακών σχετικά με τις σχέσης ανατολής και δύσης, επισκέψεις σε κτήρια και άμαξες της εποχής και παρακολούθηση αγώνα παραδοσιακής κωπηλασίας. Στην αναπαράσταση της ετοιμασίας της Χριστιανικής Αρμάδας, συμμετείχαν το Ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό, η Ακτοφυλακή, παραδοσιακά Ιστιοφόρα και πολλοί εθελοντές με παραδοσιακές στολές εποχής και κανόνια.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της Μεσσίνας Renato Accorinti. Ο Τάκης Λουκόπουλος στην τελετή λήξης αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των πόλεων Ναυπάκτου και Μεσσίνας, αλλά και την ανάγκη να ανανεωθούν σε νέα βάση.

Σε μεγάλη συνάντηση που υπήρξε με αντιπροσωπίες της Μεσσίνας, της Βενετίας, της Γκαέτα, της Νικοσίας, του Ρέκενμπουργκ, του Τολέδο, της Περιφέρειας της Σικελίας και δημοσιογράφων, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιάννης Ράπτης πρότεινε την κοινή πορεία των «συγκληρονόμων» της ιστορίας της Ναυμαχίας του Lepanto, μέσω ενός Δικτύου Πόλεων. Συζητήθηκαν βήματα και ιδέες που μπορούν να υλοποιηθούν μέσα από αυτό το Δίκτυο. Η πρόταση έγινε κατ’ αρχάς δεκτή και ανέλαβαν εκπρόσωποι των δήμων Βενετίας, Μεσσίνας και της Ναυπακτίας, να προχωρήσουν στην δημιουργία ενός καταστατικού.

Επαφές είχε ο Πρόεδρος του Δ. Σ. Γιώργος Σιαμαντάς με τον Κυβερνήτη της Σικελίας Giovanni Ardizzone, όπου συμφώνησε στην δημιουργία του Δικτύου Πόλεων της Ναυμαχίας του Lepanto και διαβεβαίωσε, ότι θα εργαστεί κι αυτός για την επιτυχία του.

Τα Ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης έδωσαν πολύ μεγάλη σημασία, στην επίσκεψη της δυνατής (όπως την χαρακτήρισαν) αντιπροσωπίας του Lepanto με εκτενή ρεπορτάζ. Ενδιαφέρθηκαν να παραστούν και στις εκδηλώσεις της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου τον Οκτώβρη.

Share on Facebook3Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.