Μικρότερο από τις υπάρχουσες ανάγκες είναι το προσωπικό στο ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, ειδικά σε Καλάβρυτα και Ναύπακτο, ενώ κάπως καλύτερα, αλλά όχι ικανοποιητική είναι η εικόνα σε Πάτρα και Ηλεία.

Η Πάτρα διαθέτει 82 διασώστες, η Ηλεία 30, τα Καλάβρυτα 4 και η Ναύπακτος 7, όταν για κάθε ασθενοφόρο είναι χρειάζονται 12 διασώστες για την 24ωρη λειτουργία του.

Την ίδια ώρα που η Δυτική Ελλάδα δεν καλύπτει τις ανάγκες της, έχει τεθεί σε εφαρμογή και η απόφαση της 15νθημερης εναλλάξ απόσπασης διασωστών από την Πάτρα στη Ζάκυνθο για την κάλυψη των αναγκών του νησιού του Ιονίου, την καλοκαιρινή περίοδο.

Αυτή την στιγμή το ΕΚΑΒ λειτουργεί σε οριακό σημείο από θέμα ασφάλειας, με τον αντιπρόεδρο των εργαζομένων Γιάννη Θεοδωρόπουλο να αποκαλύπτει ότι καθημερινά θέτουν σε εφαρμογή μία σειρά από αλχημείες, για να καλυφθούν οι ανάγκες, γιατί στο ασθενοφόρο δεν μπορείς να πάρεις το κλειδί και αν το ακινητοποιήσεις μετά το 8ωρο. Ο στόλος των ασθενοφόρων όπως είναι γνωστό εδώ και καιρό είναι πεπαλαιωμένος, τα μέσα λειτουργίας του πενιχρά, το προσωπικό ελάχιστο και με απλήρωτες εφημερίες, εκτός έδρας και νυχτερινά από το Μάιο του 2014.

Η τελευταία προθεσμία που έχουν δώσεις το υπουργείο είναι η 18η του μηνός, που έχουν λάβει διαβεβαίωση ότι θα πληρωθούν. Αν όχι τότε στην Δυτική Ελλάδα θα επανεξετάσουν την στάση τους, με ότι αυτό και αν σημαίνει.

«Αν κλείσει το ΕΚΑΒ, που με τα σημερινά δεδομένων δεν έχει ακόμα πολύ χρόνο ζωής, τότε θα τιναχτεί στον αέρα το Εθνικό σύστημα υγείας, σε όλες του τις εκδοχές», κατέληξε ο κ.Θεοδωρόπουλος.

 

πηγή: patrastimes.gr – Κωνσταντίνα Παλαιολόγου

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.