Στον καθαρισμό του χώρου του κληροδοτήματος  του Δημήτρη Παπαχαραλάμπους που βρίσκεται στο κέντρο της Ναυπάκτου προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης τα συνεργεία του Δήμου Ναυπακτίας με την συνδρομή ιδιωτών. Από το πρωί τα μηχανήματα απομακρύνουν τα σκουπίδια και προχώρησαν στην αποψίλωση της πυκνής βλάστησης.

Τα συνεργεία απομάκρυναν τα σκουπίδια και ανέδειξαν το πατρικό σπίτι του μεγάλου ευεργέτη της Ναυπάκτου που μέχρι σήμερα ήταν χαμένο μέσα στη βλάστηση και είχε μετατραπεί ολόκληρος ο χώρος σε εστία μόλυνσης ενώ υπήρχε και μεγάλος κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν ικανοποιημένοι από την παρέμβαση των συνεργείων καθώς έτσι αναδεικνύεται ο χώρος. Παρών στις εργασίες ο αντιδήμαρχος Ναυπακτίας Ανδρέας Κοτσανάς.

Να θυμίσουμε πως κατά το παρελθόν ο δήμος Ναυπακτίας προσπάθησε να αξιοποιήσει τον χώρο καθώς ως «πρώτης προτεραιότητας για αξιοποίηση» έχει χαρακτηριστεί το οικόπεδο Παπαχαραλάμπους και για το λόγο αυτό ο Δήμος είχε επιλέξει να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες του με 1 εκατομμύριο ευρώ που θα ερχόταν από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Ωστόσο αυτό δεν έγινε ποτέ και ο χώρος παραμένει ανεκμετάλλευτος.

 

πηγή: lepantortv.gr

Share on Facebook20Tweet about this on Twitter3Share on Google+0Email this to someone
 
 

1 Σχόλιο

  1. ΑΝΩΝΥΜΟΣ

    Γιατί σήμερα έγινε ο λαθαρισμός? Μήπως για την δημιουργία εντυπώσεων με αφορμή τη συζήτηση για το Ξενία στην κοινότητα?

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.