imageΣτις 25 Ιανουαρίου γίνονται οι πιο κρίσιμες εκλογές για την Ελλάδα. Η κυρίαρχη στρατηγική του «λαϊκισμού» που ακολούθησαν πριν και κατά τη διάρκεια της κρίσης η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ με τη διαμόρφωση του «μνημονιακού» και «αντιμνημονιακού» μετώπου ποινικοποίησαν τις «πολιτικές συναινέσεις». Η πατρίδα μας οδηγείται για τρίτη φορά σε εκλογές σε διάστημα μικρότερο από τρία χρόνια χωρίς ουσιαστικά να έχουμε διασφαλίσει την υπέρβαση της κρίσης. Η θλιβερή εμπειρία της Κύπρου δεν έχει λειτουργήσει για το πολιτικό σύστημα ως παράδειγμα αποφυγής, παρά τις τεράστιες θυσίες όλων μας για να συμβάλουμε στην οικονομική σταθερότητα.

Μπροστά στην παρακμή των δημοκρατικών θεσμών, την κρίση της εργασίας και τη φτωχοποίηση των μεσαίων στρωμάτων, μπροστά στη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής και την αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων, το ΠΑΣΟΚ δείχνει έναν άλλο δρόμο. Τον δρόμο της υπεύθυνηςεπιστροφής στην ανάπτυξη και την ευημερία για όλους. Χωρίς άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων, χωρίς περαιτέρω αύξηση του ποσοστού ανεργίας, χωρίς τα χαμηλά επίπεδα παραγωγής, κατανάλωσης, επενδύσεων και κυρίως χωρίς την απουσία των υπηρεσιών του κοινωνικού κράτους. Σ’ αυτόν τον δρόμο υπάρχουν τρεις φωτεινές ενδείξεις: Ανάπτυξη, Αλληλεγγύη, Κοινωνική Δικαιοσύνη. Το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει αυτό το δρόμο. Τον έχει περπατήσει. Το 1981 με τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον εκδημοκρατισμό της ελληνικής κοινωνίας, με τη δημιουργία του κράτους πρόνοιας, την αναδιανομή του εισοδήματος, τη διεύρυνση των μεσαίων στρωμάτων και τη γενική άνοδο του βιοτικού επιπέδου. Το 1996 με τον Κώστα Σημίτη και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και τις σύγχρονες υποδομές.

pasokΣήμερα το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο στόχαστρο.
Παρά το γεγονός ότι ανέλαβε το βάρος της ανοικοδόμησης της Ελλάδας και την ανασυγκρότηση της οικονομίας ύστερα από την καταστροφική πενταετία της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία κατά την περίοδο 2004-2009.
Παρά τον ιστορικό συμβιβασμό που επέλεξε να κάνει και να συγκυβερνήσει με τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου η χώρα να μην οδηγηθεί στην ακυβερνησία και σε πλείστα αδιέξοδα.
Στάση ευθύνης την ώρα που η «υπεύθυνη Αριστερά» της ΔΗΜΑΡ οδηγούσε τη χώρα σε δεύτερες εκλογές.
Στάση ευθύνης την ώρα που η «ριζοσπαστική Αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ αρνούνταν τη συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσηςμε την τρόικα και τις ευρωπαϊκές ελίτ.
Στάση ευθύνης την ώρα που η «αντιμνημονιακή» Νέα Δημοκρατία παρουσίαζε στο Ζάππειο τα ανύπαρκτα εν τέλει ισοδύναμα μέτρα.

Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου το ΠΑΣΟΚ δίνει για άλλη μια φορά τη μάχη της υπευθυνότητας, της λογικής, της αλήθειας. Για την υπέρβαση της κρίσης και την αποκατάσταση των κοινωνικών αδικιών. Πιστεύοντας ότι οι μεγάλες αλλαγές έρχονται μόνο μέσα από το δρόμο της συμμετοχής, στρατεύομαι στη μάχη για να στηρίξω την Παράταξη, να εκφράσω τις αγωνίες των πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας και να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στην προσπάθεια για την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη.

Δημήτρης Χ. Κωνσταντόπουλος
Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία

 

Share on Facebook3Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.