Τα σοβαρά προβλήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου της Ναυπακτίας επισημαίνει η Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπακτίας θέτοντάς τα υπ” όψιν της Περιφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας, Χριστίνας Σταρακά και ζητώντας επιτέλους την ενεργοποίηση των αρμοδίων για το θέμα.

Στο υπόμνημα που γνωστοποιεί στα Μέσα Ενημέρωσης η Ομοσπονδία, αναφέρει χαρακτηριστικά πως είναι «σύνηθες το φαινόμενο αδυναμίας μετάβασης των κατοίκων στα αντίστοιχα Κοινοτικά Διαμερίσματα λόγω ακαταλληλότητας του επαρχιακού οδικού δικτύου. Πρόκειται για τα χωριά (με αλφαβητική σειρά) : Δενδροχώρι, Καλλονή, Καστανιά, Κυδωνιά, Λιβαδάκι, Μανδρινή και Νιόκαστρο«. Επιπροσθέτως, τονίζει πως «η μέχρι σήμερα εκτέλεση αναγκαίων τεχνικών έργων στους αντίστοιχους δρόμους από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες γίνονται δυστυχώς με πολύ αργό και αναποτελεσματικό ρυθμό, γεγονός που αποδεικνύεται από την επικρατούσα ακόμη σήμερα το 2014 πολύ προβληματική κατάσταση στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των χωριών που προαναφέρθηκαν«.

Αναλυτικά το υπόμνημα:

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ Αθήνα, 18 Νοεμβρίου 2014
( Ο.ΣΥ.Ν. ) Αρ. πρωτ. 27

ΔΙΕΥΘ : Πατησίων 5
104 31 ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΣ : την κ. Σταρακά Χριστίνα
ΤΗΛ./FAX : 210.5228431 Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας
ΠΛΗΡ : Τσώτας Ιωάννης Διοικητήριο – 302 00 Μεσολόγγι
(κιν. 6972500806)
ΚΟΙΝ : 1) κ. Δήμαρχο Ναυπακτίας
2) κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Δήμου Ναυπακτίας
3) Συλλόγους – Μέλη Ο.ΣΥ.Ν

ΘΕΜΑ : Σοβαρά προβλήματα επαρχιακού οδικού δικτύου Ναυπακτίας.

Σε συνέχεια της μεταξύ μας συζήτησης που έγινε πρόσφατα στο γραφείο σας σχετικά με την κατάσταση του επαρχιακού οδικού δικτύου ιδιαίτερα της ορεινής Ναυπακτίας, με το έγγραφό μας αυτό σας εκθέτουμε και γραπτά τις επισημάνσεις μας σε ό,τι έχει σχέση με την προβληματική κατάσταση του επαρχιακού οδικού δικτύου της Ναυπακτίας.

Το Κεντρικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ναυπακτίας εκτιμά ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο ότι υπάρχουν ακόμη σήμερα χωριά τα οποία συνδέονται με το βασικό επαρχιακό δίκτυο με χωματόδρομο. Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, ιδιαίτερα το χειμώνα , είναι σύνηθες το φαινόμενο αδυναμίας μετάβασης των κατοίκων στα αντίστοιχα Κοινοτικά Διαμερίσματα λόγω ακαταλληλότητας του επαρχιακού οδικού δικτύου. Πρόκειται για τα χωριά (με αλφαβητική σειρά) : Δενδροχώρι, Καλλονή, Καστανιά, Κυδωνιά, Λιβαδάκι, Μανδρινή και Νιόκαστρο.

Η μέχρι σήμερα εκτέλεση αναγκαίων τεχνικών έργων στους αντίστοιχους δρόμους από τις
αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες γίνονται δυστυχώς με πολύ αργό και αναποτελεσματικό ρυθμό, γεγονός που αποδεικνύεται από την επικρατούσα ακόμη σήμερα το 2014 πολύ προβληματική κατάσταση στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των χωριών που προαναφέρθηκαν. Είναι αυτονόητο ότι ζητάμε την ενεργοποίηση επιτέλους όλων των αρμοδίων ώστε σε λογικό βάθος χρόνου να δοθεί ουσιαστική λύση στο παραπάνω πρόβλημα.

Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε τις δικές σας σχετικές ενέργειες.

Με εκτίμηση
Για το Κεντρικό Συμβούλιο της Ο.ΣΥ.Ν.

Ο Πρόεδρος Τσώτας Ιωάννης

Η Γραμματέας Πια Ιωάννα

 

Share on Facebook4Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.