Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων για την παραμονήτου Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών στη Ναύπακτο. Σημειώνεται πως το θέμα, μετά από παρέμβαση της Ομοσπονδίας, τέθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας, όπου και ελήφθη απόφαση προκειμένου να κινηθούν άμεσα διαδικασίες για την εξασφάλιση χώρου για τη στέγαση της Υπηρεσίας.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Ομοσπονδία:

Τα τελευταία χρόνια στη Ναύπακτο λόγω της οικονομικής κρίσης αντιμετωπίστηκε το φαινόμενο του κλεισίματος και της μεταφοράς δημοσίων υπηρεσιών σε Μεσολόγγι, Αγρίνιο και Πάτρα. Τώρα ανέκυψε ξανά το πρόβλημα της μεταφοράς του Ο.Α.Ε.Ε από τη Ναύπακτο σε Μεσολόγγι ή Πάτρα λόγω πληρωμής ενοικίου. Ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών στη Ναύπακτο εξυπηρετεί 1540 ενεργούς ασφαλισμένους, 1750 συνταξιούχους και 380 ασφαλισμένους από κοινότητες των Δήμων Ναυπακτίας και Δωρίδας, οπότε εύκολα καταλαβαίνει κάποιος τη ταλαιπωρία και το κόστος που θα υποστούν οι συνάδελφοι επαγγελματίες.

Το Δ.Σ της Ομοσπονδίας συνεχίζοντας τον αγώνα για παραμονή του Ο.Α.Ε.Ε στη Ναύπακτο,κατέθεσε αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας να συζητηθεί το πρόβλημα εκτάκτως και προ ημερήσιας διατάξεως στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 9/9/2015 και να εξεταστεί η δυνατότητα παραχώρησης χώρου απ το Δήμο στον Ο.Α.Ε.Ε, προκειμένου αυτός να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του στη Ναύπακτο.

Ευχαριστούμε το Δήμαρχο, κύριο Λουκόπουλο και το Δημοτικό Συμβούλιο για τη κατανόηση του μεγάλου προβλήματος των επαγγελματιών και για την άμεση ανταπόκριση τους στο αίτημα μας και λήψη ομόφωνης απόφασης για την εξεύρεση χώρου.

Τέλος, θέλαμε να επισημάνουμε στους συναδέλφους επαγγελματίες ότι οι λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που μας απασχολούν επιτυγχάνεται με αγώνα, συσπείρωση και συμμετοχή στα σωματεία μας.

Για το Δ.Σ

Ο Προέδρος                         Ο Γραμματέας

Θέμης Δαβανέλλος             Κων/νος Αναδιώτης

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.